• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Ikrek
A nap a Ikrek jegyben
13 fok
Bak
Hold a Bak jegyben
17 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Vízöntő

Vízöntő (01. 21. – 02. 20.)

Értékelés:
(1 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Vízöntő (01. 24. – 02. 23.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Teremtsd meg önmagad, és végy erre rá másokat is! Szabadság, egyenlőség, testvériség!

Az Uralkodó bolygója az Uránusz, a Naprendszer legrenitensebb bolygója. Forgástengelye a Nap felé mutat, így különc, extrém, egyedi. Eleme a levegő.

Már kicsiként minden kívülről érkező utasítás, kívánság, javaslat heves ellenállást robbant ki belőle. Amint a kényszer, a felé áradó akarat megszűnik, benne is kialszik a lázadás tüze. Az idegenekkel hamar megbarátkozik, könnyen ismerkedik. Öltözködésben is az egyedi dolgokat respektálja. Az érzelmek nem érdeklik, nem hatja meg, hogy szomorú lesz a mama. Imád beszélni, beszélgetni. Szeret bohóckodni, idétlenkedni. Nem érdeklik az elvárások, hagyományok, konvenciók. Tele van ötletekkel, fantáziája sziporkázó, életkedve kirobbanó. A drága játékot nem érdemes neki megvenni, mert hamar ráun. Imádja a lufit, csillagszórót, tüzijátékot. A hagyományokat szeretné megreformálni. A közösségbe hamar beilleszkedik, mivel segítőkész, humanista. Vagány ovis. Könnyen lehet pimasz, feleselő gyerek, ezért meg kell tanítani tisztelni az okos, jó vezetést. Erős az igazságérzete. Egyenlőséget akar a világban, miközben ő maga szeret más, eltérő lenni. Akkor boldog, ha a kreativitását, ötletességét, szabad önkifejezését pozitívan kiélheti. A szülők dolga az egységes erkölcsi rend képviselete. Fontos a bizalmi viszony kialakítása, a gyerek egyenlő félként kezelése. A technikai érzéke átlagon felüli, számítógépfüggő lehet.

A mese Uránikus szimbóluma az udvari bolond, aki konvenciómentes, meghökkentő, kimondja az igazságot. A mese legyen rövid, humoros, lényegre törő. A győzelem furfanggal kivívott, a főhős az igazság bajnoka. A lényeg, hogy a főszereplő pozitív jellemfejlődésen menjen át.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Uránusz
 • Eleme: levegő