• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Rák
A nap a Rák jegyben
1 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
4 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Vízöntő

Vízöntő (01. 20. – 02. 19.)

Értékelés:
(1 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Vízöntő (01. 24. – 02. 23.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Teremtsd meg önmagad, és végy erre rá másokat is! Szabadság, egyenlőség, testvériség!

Az Uralkodó bolygója az Uránusz, a Naprendszer legrenitensebb bolygója. Forgástengelye a Nap felé mutat, így különc, extrém, egyedi. Eleme a levegő.

Már kicsiként minden kívülről érkező utasítás, kívánság, javaslat heves ellenállást robbant ki belőle. Amint a kényszer, a felé áradó akarat megszűnik, benne is kialszik a lázadás tüze. Az idegenekkel hamar megbarátkozik, könnyen ismerkedik. Öltözködésben is az egyedi dolgokat respektálja. Az érzelmek nem érdeklik, nem hatja meg, hogy szomorú lesz a mama. Imád beszélni, beszélgetni. Szeret bohóckodni, idétlenkedni. Nem érdeklik az elvárások, hagyományok, konvenciók. Tele van ötletekkel, fantáziája sziporkázó, életkedve kirobbanó. A drága játékot nem érdemes neki megvenni, mert hamar ráun. Imádja a lufit, csillagszórót, tüzijátékot. A hagyományokat szeretné megreformálni. A közösségbe hamar beilleszkedik, mivel segítőkész, humanista. Vagány ovis. Könnyen lehet pimasz, feleselő gyerek, ezért meg kell tanítani tisztelni az okos, jó vezetést. Erős az igazságérzete. Egyenlőséget akar a világban, miközben ő maga szeret más, eltérő lenni. Akkor boldog, ha a kreativitását, ötletességét, szabad önkifejezését pozitívan kiélheti. A szülők dolga az egységes erkölcsi rend képviselete. Fontos a bizalmi viszony kialakítása, a gyerek egyenlő félként kezelése. A technikai érzéke átlagon felüli, számítógépfüggő lehet.

A mese Uránikus szimbóluma az udvari bolond, aki konvenciómentes, meghökkentő, kimondja az igazságot. A mese legyen rövid, humoros, lényegre törő. A győzelem furfanggal kivívott, a főhős az igazság bajnoka. A lényeg, hogy a főszereplő pozitív jellemfejlődésen menjen át.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Uránusz
 • Eleme: levegő