• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Ikrek
A nap a Ikrek jegyben
4 fok
Bak
Hold a Bak jegyben
24 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
19 napos
Gyermek Oroszlán

Oroszlán (07. 23. – 08. 23.)

Értékelés:
(0 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Oroszlán (07. 23. – 08. 23.) típusú gyermek jellemzői

Vezérgondolatai: Fényesen uralni és beragyogni mindent! Uralkodni igazságosan, kegyesen, becsületesen, s meghódítani mindent, mi arra érdemes!

Uralkodó bolygója a Nap. A Naprendszer közepe, fenségesen ragyogó csillaga. Körülötte forog a Mindenség, belőle árad a fény, a meleg, nélküle nincs élet a Földön.Eleme a tűz.

Babaként, mint az oroszlán, úgy tud bömbölni. Már ekkor jelzi, hogy ő az úr a házban. Mindenki más szolgálja, csodálja őt. Ha kívánságait nem teljesítik, sírni fog. Meg kell tanítani arra, hogy mások is vannak a világon, másoknak is lehetnek kívánságai. Akkor is sír, ha nem kapja meg a kellő figyelmet. Kitartó, kell neki a sikerélmény, győzelem és a dicséret. Szeret szerepelni. Gondja lehet a többi gyerekkel és az állatokkal is, mivel ezek rosszul tűrik a királyi fellépéseit. A tekintélyt tiszteli. Fontos, hogy legyen menő dolgai, amik növelik a tekintélyét. Játékban a kreativitás, alkotás fontos a számára. Magabiztos, talpraesett. A kudarctól könnyen elkeseredik. A szülőknek rá kell venni, hogy mások véleményét hallgassa meg, hiszen ez az ő okosságát jelzi. Óvodában szeret főnök lenni és verekedős is lehet.

Mesék terén, a fordulatokban, kalandokban bővelkedő történetek kötik le, ahol a legkisebb fiú diadalmaskodik, a lovag legyőzi a sárkányt. Az állatmesék is lekötik figyelmét, ha azok mulatságosan vannak előadva. Jó a képzelőereje és a meséket szereti alakítani. A közös mesealkotás fontos neki. Számára a mese azt üzeni, hogyha erős, sokat tanul, okosodik, akkor belőle is király lehet.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Nap
 • Eleme: Tűz