• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Ikrek
A nap a Ikrek jegyben
13 fok
Bak
Hold a Bak jegyben
17 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Oroszlán

Oroszlán (07. 23. – 08. 23.)

Értékelés:
(0 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Oroszlán (07. 23. – 08. 23.) típusú gyermek jellemzői

Vezérgondolatai: Fényesen uralni és beragyogni mindent! Uralkodni igazságosan, kegyesen, becsületesen, s meghódítani mindent, mi arra érdemes!

Uralkodó bolygója a Nap. A Naprendszer közepe, fenségesen ragyogó csillaga. Körülötte forog a Mindenség, belőle árad a fény, a meleg, nélküle nincs élet a Földön.Eleme a tűz.

Babaként, mint az oroszlán, úgy tud bömbölni. Már ekkor jelzi, hogy ő az úr a házban. Mindenki más szolgálja, csodálja őt. Ha kívánságait nem teljesítik, sírni fog. Meg kell tanítani arra, hogy mások is vannak a világon, másoknak is lehetnek kívánságai. Akkor is sír, ha nem kapja meg a kellő figyelmet. Kitartó, kell neki a sikerélmény, győzelem és a dicséret. Szeret szerepelni. Gondja lehet a többi gyerekkel és az állatokkal is, mivel ezek rosszul tűrik a királyi fellépéseit. A tekintélyt tiszteli. Fontos, hogy legyen menő dolgai, amik növelik a tekintélyét. Játékban a kreativitás, alkotás fontos a számára. Magabiztos, talpraesett. A kudarctól könnyen elkeseredik. A szülőknek rá kell venni, hogy mások véleményét hallgassa meg, hiszen ez az ő okosságát jelzi. Óvodában szeret főnök lenni és verekedős is lehet.

Mesék terén, a fordulatokban, kalandokban bővelkedő történetek kötik le, ahol a legkisebb fiú diadalmaskodik, a lovag legyőzi a sárkányt. Az állatmesék is lekötik figyelmét, ha azok mulatságosan vannak előadva. Jó a képzelőereje és a meséket szereti alakítani. A közös mesealkotás fontos neki. Számára a mese azt üzeni, hogyha erős, sokat tanul, okosodik, akkor belőle is király lehet.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Nap
 • Eleme: Tűz