• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Rák
A nap a Rák jegyben
1 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
4 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Halak

Halak (02. 19. – 03. 21.)

Értékelés:
(0 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Halak  (02. 21. – 03. 20.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Köszönöm, hogy segíthetek! Engedjétek, hogy önzetlenül szerethessek mindent és mindenkit!

Uralkodó bolygója a Neptunusz. Színes gázóriás, titokzatos bolygó, kavargó felhői mélyén egy elképzelt mesevilágot rejt. Eleme a víz.

A kis Halak egy kicsi angyal, aki mesevilágban él. Sokat és mélyen alszik, hiszen álmodni már most szeret (még evés közben is álmodozhat). Nagykorában a fájdalmak elől mesterséges mesevilágba menekülhet. Jó gyerek, túl békés, csendes, engedelmes. A felnőtteket figyeli, hogy megértse mit várnak el tőle. Nagyon figyelni kell rá, mert nem riaszt akkor sem, ha nagy a baj. Megeszi azt is, amit nem szeret, annyira meg akar felelni. Óvatos, általában nem kerül veszélybe. Fontos a nyugodt, kiegyensúlyozott családi környezet. Különleges képessége az igaz mesék kitalálása, és hittel való terjesztése. Fel kell világosítani, hogy a fantázia és a valóság két különböző dolog, és nem szabad összemosni őket. A könyveket szereti, akár a kép nélküli könyveket is órákig lapozgatja. A lelke érzékeny, mégsem szabad elkényeztetni, túlkímélni. Ha mindentől megvédik gyenge marad. Lesi miben lehet bárkinek a szolgálatára. A békés, nyugodt ünnepeket szereti, mivel ilyenkor a felnőttek túl racionális világa átalakul mesebirodalommá.

A mesék világában Neptunuszi elem a hazugság, ármány, megtévesztés, becsapás, csel, csalás, félrevezetés, ködösítés. Ezeket a szituációkat fel kell használni a gyerek nevelésére, meg kell beszélni vele. Tisztázni, hogy a játékos füllentés is kárt, szomorúságot okozhat másoknak. Neptunuszi elemek még a különféle mérgek, bűbájos főzetek. Ez érdekli, izgatja a fantáziáját is a kis Halaknak. A kicsi sokkal inkább a mesék világához tartozónak érzi magát, mint a mindennapok szürkeségéhez. Kedveli a varázslatot, a bűbájt, csodát, a kedves állatokat, a bumfordi törpéket, mókás dzsinneket. Tipikus negatív Halak sors a Szépség és szörnyeteg. A mesékkel rá lehet ébreszteni, hogy az elvakult önfeláldozás keserűséget, boldogtalanságot eredményez.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Neptunusz
 • Eleme: víz
A kategória további cikkei: « Vízöntő (01. 20. – 02. 19.)