• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Kos
A nap a Kos jegyben
28 fok
Kos
Hold a Kos jegyben
11 fok
Újhold
Újhold
0 napos
Gyermek Halak

Halak (02. 21. – 03. 20.)

Értékelés:
(0 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Halak  (02. 21. – 03. 20.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Köszönöm, hogy segíthetek! Engedjétek, hogy önzetlenül szerethessek mindent és mindenkit!

Uralkodó bolygója a Neptunusz. Színes gázóriás, titokzatos bolygó, kavargó felhői mélyén egy elképzelt mesevilágot rejt. Eleme a víz.

A kis Halak egy kicsi angyal, aki mesevilágban él. Sokat és mélyen alszik, hiszen álmodni már most szeret (még evés közben is álmodozhat). Nagykorában a fájdalmak elől mesterséges mesevilágba menekülhet. Jó gyerek, túl békés, csendes, engedelmes. A felnőtteket figyeli, hogy megértse mit várnak el tőle. Nagyon figyelni kell rá, mert nem riaszt akkor sem, ha nagy a baj. Megeszi azt is, amit nem szeret, annyira meg akar felelni. Óvatos, általában nem kerül veszélybe. Fontos a nyugodt, kiegyensúlyozott családi környezet. Különleges képessége az igaz mesék kitalálása, és hittel való terjesztése. Fel kell világosítani, hogy a fantázia és a valóság két különböző dolog, és nem szabad összemosni őket. A könyveket szereti, akár a kép nélküli könyveket is órákig lapozgatja. A lelke érzékeny, mégsem szabad elkényeztetni, túlkímélni. Ha mindentől megvédik gyenge marad. Lesi miben lehet bárkinek a szolgálatára. A békés, nyugodt ünnepeket szereti, mivel ilyenkor a felnőttek túl racionális világa átalakul mesebirodalommá.

A mesék világában Neptunuszi elem a hazugság, ármány, megtévesztés, becsapás, csel, csalás, félrevezetés, ködösítés. Ezeket a szituációkat fel kell használni a gyerek nevelésére, meg kell beszélni vele. Tisztázni, hogy a játékos füllentés is kárt, szomorúságot okozhat másoknak. Neptunuszi elemek még a különféle mérgek, bűbájos főzetek. Ez érdekli, izgatja a fantáziáját is a kis Halaknak. A kicsi sokkal inkább a mesék világához tartozónak érzi magát, mint a mindennapok szürkeségéhez. Kedveli a varázslatot, a bűbájt, csodát, a kedves állatokat, a bumfordi törpéket, mókás dzsinneket. Tipikus negatív Halak sors a Szépség és szörnyeteg. A mesékkel rá lehet ébreszteni, hogy az elvakult önfeláldozás keserűséget, boldogtalanságot eredményez.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Neptunusz
 • Eleme: víz
A kategória további cikkei: « Vízöntő (01. 21. – 02. 20.)