• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Ikrek
A nap a Ikrek jegyben
13 fok
Bak
Hold a Bak jegyben
17 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Mérleg

Mérleg (09. 24. – 10. 23.)

Értékelés:
(0 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Mérleg (09. 24. – 10. 23.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Akkor vagyok rendben, ha te rendben lévőnek (szépnek, okosnak) látsz! Elbájolni, egyensúlyba hozni, meg tudom tenni, ha te is úgy gondolod.

Imád cicomázni, díszíteni, szereti a szép ruhákat, a tükröket. Szeret szülei ruhájába beöltözni és a tükörben nézni magát. A tükör egész életében fontos lesz számára, hiszen a környezetén méri le, hogy rendben van-e. Folyamatos megerősítés kell arról, hogy Ő rendben van (szép, okos, ügyes), aminek a hatása azonban hamar elmúlik. A sok beszédet is értékeli, pláne ha őt dicséri. Hamar barátkozik. Nem szeret egyedül lenni. A szülők közötti feszültség esetén próbál békíteni. Lényeges az egyensúly számára és az, hogy a középpontban legyen. Ruhái között óráig válogat, nem tud dönteni, határozni. A szülő ne sürgesse. Bíztatni, biztosítani kell, hogy nem marad le semmiről. Környezete elégedettségéért mindent megtesz, hízeleg, odabújik, mindenkinek igyekszik kedvére járni, igyekszik másokat meghódítani. Játéka legyen színes, díszes. Szeretik a társasjátékot, hiszen a családi összetartás, harmónia, boldogság fontos a számára. Szeret halogatni, lustálkodni. Az ünnepek közül kedvence a Karácsony (fényes, csillogó, díszes) és a Szilveszter (buli, társaság, vendégeskedés, móka).

Diplomatikus, hajlandó a kompromisszumra, ez viszont döntésképtelenségéből fakad. Manipulatív lehet, a gyenge pontot kitapogatja és felhasználja.

Mesék, mesélés szempontjából, az ő esetében legjobb, ha az egész család mesél, lehetőleg minden nap más, felváltva. A mesében legyen sok szépség, cicoma, csillogás, fényesség, színorgia. Rajong azokért a mesékért, ahol a királynőért kérők kavargó serege versenyez. Érdekli az öltözékük részletes leírása. A kastély természetesen kacsalábon forogjon. A sárkány nem érdekes, azon csak zöld pikkelyek vannak.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Vénusz
 • Eleme: levegő