• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Rák
A nap a Rák jegyben
1 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
4 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Mérleg

Mérleg (09. 23. – 10. 23.)

Értékelés:
(0 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Mérleg (09. 24. – 10. 23.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Akkor vagyok rendben, ha te rendben lévőnek (szépnek, okosnak) látsz! Elbájolni, egyensúlyba hozni, meg tudom tenni, ha te is úgy gondolod.

Imád cicomázni, díszíteni, szereti a szép ruhákat, a tükröket. Szeret szülei ruhájába beöltözni és a tükörben nézni magát. A tükör egész életében fontos lesz számára, hiszen a környezetén méri le, hogy rendben van-e. Folyamatos megerősítés kell arról, hogy Ő rendben van (szép, okos, ügyes), aminek a hatása azonban hamar elmúlik. A sok beszédet is értékeli, pláne ha őt dicséri. Hamar barátkozik. Nem szeret egyedül lenni. A szülők közötti feszültség esetén próbál békíteni. Lényeges az egyensúly számára és az, hogy a középpontban legyen. Ruhái között óráig válogat, nem tud dönteni, határozni. A szülő ne sürgesse. Bíztatni, biztosítani kell, hogy nem marad le semmiről. Környezete elégedettségéért mindent megtesz, hízeleg, odabújik, mindenkinek igyekszik kedvére járni, igyekszik másokat meghódítani. Játéka legyen színes, díszes. Szeretik a társasjátékot, hiszen a családi összetartás, harmónia, boldogság fontos a számára. Szeret halogatni, lustálkodni. Az ünnepek közül kedvence a Karácsony (fényes, csillogó, díszes) és a Szilveszter (buli, társaság, vendégeskedés, móka).

Diplomatikus, hajlandó a kompromisszumra, ez viszont döntésképtelenségéből fakad. Manipulatív lehet, a gyenge pontot kitapogatja és felhasználja.

Mesék, mesélés szempontjából, az ő esetében legjobb, ha az egész család mesél, lehetőleg minden nap más, felváltva. A mesében legyen sok szépség, cicoma, csillogás, fényesség, színorgia. Rajong azokért a mesékért, ahol a királynőért kérők kavargó serege versenyez. Érdekli az öltözékük részletes leírása. A kastély természetesen kacsalábon forogjon. A sárkány nem érdekes, azon csak zöld pikkelyek vannak.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Vénusz
 • Eleme: levegő