• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Kos
A nap a Kos jegyben
29 fok
Kos
Hold a Kos jegyben
25 fok
Újhold
Újhold
1 napos
Gyermek Bak

Bak (12. 22. – 01. 20.)

Értékelés:
(0 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Bak (12. 22. – 01. 20.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Fel egészen a csúcsig, megfontoltan, kitartó munkával! Rám lehet építeni!

Uralkodó bolygója a Szaturnusz. A tiltás, korlátozás, fegyelmezés, szabályozás mind Szaturnusz princípiumok. A Bak gyerek ezekkel jól tud azonosulni. Eleme a föld.

Már kiskorában koraérett, komoly. Megfontolt, csendes, törekvő, kitartó, rendkívül értelmes. Tiszteli a hagyományokat. Ösztönösen érzi, hogy minden alapja a szabályozottság, rendezettség. Fontos neki a napirend, a napi ritmus. Türelmesen figyeli a felnőtteket, és viselkedésmintákat másol. A világot tanulmányozza. Az elvárásoknak megfelelően igyekszik cselekedni. Az alkalomhoz illő öltözékre már kiskorban ügyel. A vendégségben udvariasságból viselkedhet jól. A játszótéren is figyeli a szabályokat, s ha érti a szabályt, követi is. Bármilyet! A szülők felől nagyon sok érzelem, szeretet kell. A szülő dolga megtanítani a lazításra, a felhőtlen örömre. Játéka: háztartásosdi, szerelősdi, építősdi, gyurma, agyag. Szereti a könyveket. Fejlett a diplomáciai érzéke. A dicséretre nagy szüksége van. Az igazságtalanságot örökre megjegyzi. Az ünnepeknél vonalas, hagyománytisztelő. Érdekli a hagyományok lényege, mikéntje. A szabályokat a társainak is próbálja elmagyarázni, és nagyon irritálja a szabály megszegése.

A neki szóló mesékben a hős kitartó, hosszú küzdelem során, makacsul tör célja felé, míg végül eléri azt. A valóságtól ne nagyon rugaszkodjon el a mese. Szaturnuszi karakter a mesében a gonosz boszorkák, rideg öregasszonyok, hideg tapintású hüllők, kígyók, békák. Mivel főleg ezeket a figurákat érti, érdemes beszélgetni vele a cselekedetek pozitív és negatív előjeleiről. Pozitív mesefigura a bölcs öreg remete, vagy anyó, akik elkülönülve élnek a világtól de jók.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Szaturnusz
 • Eleme: föld