• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Rák
A nap a Rák jegyben
1 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
4 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Nyilas

Nyilas (11. 22. – 12. 21.)

Értékelés:
(0 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Nyilas (11. 23. – 12. 21.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Fel tovább, hiszen nincsenek határok! Cél a csillagok boltozata, sőt azokon túl a végtelen!

Uralkodó bolygója a Jupiter Naprendszerünk legnagyobb gázóriása, amely jelképezi a hatalmas kiterjedésű, gyors növekedést, fejlődést mutató dolgokat. Eleme a tűz.

A nyilas gyermek igyekszik hamar felnőni a feladatához, a világ megismeréséhez. Mindenki izgalmas, és érdekes a számára. Mindig társaságra, és térre van szüksége. Jellemzően csak a célt látja maga előtt, az attól elválasztó nehézségek nem érdeklik. Sokat kérdez. Nem riasztják az elvont fogalmak, szellemi kihívások. Imádja a kalandot, a felfedező akciókat. Vidám, érdeklődő, tűzről pattant, kedves, szellemes, jópofa. Játékait hamar megunja, ezért mindig új kell neki. Kudarcain hamar túlteszi magát. Vidám, optimista, látszólag semmi nem bántja meg. Az ünnepekben a hangulat fogja meg. Élvezi a társaság felé áradó figyelmét. Próbálja megérteni az ünnepek üzenetét, szellemiségét, lényegét. A szülő felelőssége, hogy mit tekint értéknek a gyerek. Ha megvan a cél, nem tud örülni, máris a következő versenyre gondol (meg kell tanítani, hogy időt szánjon az örömre, az ünneplésre). Elvárja, hogy ne korlátozzák, mások számára viszont ő írja elő a követendő utat. Nagy ember akar lenni, vonzódik az egyenruhához, ami a nagyság, tekintély szimbóluma. A jókedv kötelező létállapota. Az igazságtalan büntetést nem fogadja el. A kritikát nehezen viseli. Érdemes empátiára nevelni.

A neki szóló mesében legyen sok kaland, változatosság. Meséből is mindig több kell neki. A meséket kiszínezi, tovább dúsítja ötleteivel, és átalakítva továbbadja. A mese Jupiter eleme az óriás, a nagy hatalommal bíró, pozitív hősök (a hős jóságos, bölcs, igazságos).

További információk

 • Uralkodó bolygója: Jupiter
 • Eleme: Tűz