• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Kos
A nap a Kos jegyben
28 fok
Kos
Hold a Kos jegyben
11 fok
Újhold
Újhold
0 napos
Gyermek Nyilas

Nyilas (11. 23. – 12. 21.)

Értékelés:
(0 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Nyilas (11. 23. – 12. 21.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Fel tovább, hiszen nincsenek határok! Cél a csillagok boltozata, sőt azokon túl a végtelen!

Uralkodó bolygója a Jupiter Naprendszerünk legnagyobb gázóriása, amely jelképezi a hatalmas kiterjedésű, gyors növekedést, fejlődést mutató dolgokat. Eleme a tűz.

A nyilas gyermek igyekszik hamar felnőni a feladatához, a világ megismeréséhez. Mindenki izgalmas, és érdekes a számára. Mindig társaságra, és térre van szüksége. Jellemzően csak a célt látja maga előtt, az attól elválasztó nehézségek nem érdeklik. Sokat kérdez. Nem riasztják az elvont fogalmak, szellemi kihívások. Imádja a kalandot, a felfedező akciókat. Vidám, érdeklődő, tűzről pattant, kedves, szellemes, jópofa. Játékait hamar megunja, ezért mindig új kell neki. Kudarcain hamar túlteszi magát. Vidám, optimista, látszólag semmi nem bántja meg. Az ünnepekben a hangulat fogja meg. Élvezi a társaság felé áradó figyelmét. Próbálja megérteni az ünnepek üzenetét, szellemiségét, lényegét. A szülő felelőssége, hogy mit tekint értéknek a gyerek. Ha megvan a cél, nem tud örülni, máris a következő versenyre gondol (meg kell tanítani, hogy időt szánjon az örömre, az ünneplésre). Elvárja, hogy ne korlátozzák, mások számára viszont ő írja elő a követendő utat. Nagy ember akar lenni, vonzódik az egyenruhához, ami a nagyság, tekintély szimbóluma. A jókedv kötelező létállapota. Az igazságtalan büntetést nem fogadja el. A kritikát nehezen viseli. Érdemes empátiára nevelni.

A neki szóló mesében legyen sok kaland, változatosság. Meséből is mindig több kell neki. A meséket kiszínezi, tovább dúsítja ötleteivel, és átalakítva továbbadja. A mese Jupiter eleme az óriás, a nagy hatalommal bíró, pozitív hősök (a hős jóságos, bölcs, igazságos).

További információk

 • Uralkodó bolygója: Jupiter
 • Eleme: Tűz