• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Kos
A nap a Kos jegyben
28 fok
Kos
Hold a Kos jegyben
11 fok
Újhold
Újhold
0 napos
Gyermek Ikrek

Ikrek (05. 22. – 06. 21.)

Értékelés:
(1 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Ikrek (05. 21. – 06. 21.) típusú gyermek jellemzői

Vezérgondolatai: Is-is, vagy-vagy, de akárhogy is, erről mindenkinek tudnia kell! Maradjunk a felszínen!

Az Ikrek gyermeken már születése után látszik hogy olyan, mintha egyszerre két gyermek született volna. Gyorsan fejlődik, kíváncsi mindenre, keveset alszik. Nem szereti a helyhez kötöttséget és az elhúzódó dolgokat. Már kicsi korában szeret jönni, menni, utazni. A beszéd, a szavak ritmusa már most elbűvöli. Kapcsolatokat is könnyen teremt. Az információt, a titkokat gyorsan tovább adja. A csendet nem bírja. Szereti a könyveket, a mesét, amikből információt szerezhet. Szívesen játszik tanítót, hiszen a megszerzett tudást át kell adnia. Egyszerre két, három dologgal is tud foglalkozni, és minden csak felszínesen érdekli.
Gyakran hagyhat el dolgokat, amiről nem tehet. Maga körül képtelen rendet tartani, de megmagyarázza miért nincs rend. Szereti a kettőt: mindenből (baba, autó). Természetes neki a testvér. Az étel nem érdekli, keveset eszik. Sok barátja van, de mindig más, hiszen kell neki az új, izgalmas partner. Gyermekként cserfes, fürge, eleven, értelmes, gyors felfogású, nyitott.
A szülő feladata, hogy valamiféle rendhez, rendszerhez, napirendhez szoktassa, de segíteni kell neki a döntések meghozatalában is.
Az őt érdeklő mese rövid, cselekményes, élvezetes, sok-sok párbeszéd van benne. A végén a csattanó meglepő, szellemes. Jellemző, hogy mese közben is folyton kérdez, magyaráz. Merkur princípium a mesében a manó, törpe, s egyéb pici lények, apró tündér, kedves kis állatok. Ezek a kicsi lények győzzenek, és lassan, de biztosan nőjenek meg. Ügyelni kell arra, hogy a tisztesség, a furfang megfelelő egyensúlyban maradjon, mert hőst láthat a ravasz rókában is.

További információk

 • Uralkodó bolygója: a Merkúr, a gyermekkorhoz, a gyermeki lélekhez a legközelebb álló planéta. A legfürgébb bolygó és a mérete sem túl nagy.
 • Eleme: a levegő.