• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Rák
A nap a Rák jegyben
1 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
4 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Skorpió

Skorpió (10. 23. – 11. 22.)

Értékelés:
(0 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Skorpió (10. 24. – 11. 22.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Egy életem egy halálom, méghozzá minden áron! Amiben nincs hit, szenvedély, semmit nem ér!

Uralkodó bolygója a Plútó, a naprendszer legkülső bolygója, az elkülönülő, a távoli, a titokzatos. A fény határán kering, ahol a végtelen sötétség kezdődik. Amit üzen: végső határ, egyedüllét, titokzatosság. Eleme a víz.

A Skorpió gyerek egy igazi egyéniség. A kudarcoktól még hevesebbé válik, és képes mindig újra talpra állni. Vonzódik az élet ismeretlen, sötét (misztikus) oldalához. Kicsi korában nagyon gyanakvó, de ragaszkodó, sok benne a szeretet. Ő a kis felderítő (nincs eldugott ajándék előtte). Nem fél, szereti a veszélyt, sőt a fájdalmat is. Érzékeny, így hangulata gyakran változik. Eleme a víz, ott érzi jól magát. Makacs, amit akar, eléri. Alaptermészete a zárkózottság. Feladata megismerni a világot, és a többi embert. Körülötte vagy rend van vagy káosz. Szereti a bűvészes, detektíves, kincskereső játékokat. Az ünnepeket nem szereti, mivel akkor kötelezően kell szeretni, szeretetet vallani. Az örökre, kulcsszó nála. A bosszúálláshoz csak a megfelelő időre, pillanatra vár. A szülő legyen kiszámítható, világos, egyértelmű. Fontos a mély lelki kontaktus kiépítése és a szeretet.

A kalandos, fordulatos meséket kedveli. A hős legyen rettenthetetlen, küzdje át magát ezernyi halálos veszélyen. A merészség, erős, kitartás tisztelettel tölti el. Kedvence a varázslat, csoda, bűbáj, akció. Fogékony a rémtörténetekre is. A fantáziája élénk, ezért el tudja képzelni, amit hall, mintha ott lenne. A tündérországban játszódó mesékben számára minden világossá, érthetővé válik. A mesék Plútói eleme a teljes átalakulás, váltás, változás, átváltozás, transzformáció. A varázslós mesék sok titokzatos, sötét bűbájjal. A jó mesében a varázstudományt jóra használják a szereplők, a bűbájosok nem gonoszak.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Plútó
 • Eleme: víz