• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Mérleg
A nap a Mérleg jegyben
28 fok
Bika
Hold a Bika jegyben
7 fok
Telihold
Telihold
15 napos
Gyermek Skorpió

Skorpió (10. 24. – 11. 22.)

Értékelés:
(0 értékelés)


A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Skorpió (10. 24. – 11. 22.) típusú gyermek jellemzői

Jelmondata: Egy életem egy halálom, méghozzá minden áron! Amiben nincs hit, szenvedély, semmit nem ér!

Uralkodó bolygója a Plútó, a naprendszer legkülső bolygója, az elkülönülő, a távoli, a titokzatos. A fény határán kering, ahol a végtelen sötétség kezdődik. Amit üzen: végső határ, egyedüllét, titokzatosság. Eleme a víz.

A Skorpió gyerek egy igazi egyéniség. A kudarcoktól még hevesebbé válik, és képes mindig újra talpra állni. Vonzódik az élet ismeretlen, sötét (misztikus) oldalához. Kicsi korában nagyon gyanakvó, de ragaszkodó, sok benne a szeretet. Ő a kis felderítő (nincs eldugott ajándék előtte). Nem fél, szereti a veszélyt, sőt a fájdalmat is. Érzékeny, így hangulata gyakran változik. Eleme a víz, ott érzi jól magát. Makacs, amit akar, eléri. Alaptermészete a zárkózottság. Feladata megismerni a világot, és a többi embert. Körülötte vagy rend van vagy káosz. Szereti a bűvészes, detektíves, kincskereső játékokat. Az ünnepeket nem szereti, mivel akkor kötelezően kell szeretni, szeretetet vallani. Az örökre, kulcsszó nála. A bosszúálláshoz csak a megfelelő időre, pillanatra vár. A szülő legyen kiszámítható, világos, egyértelmű. Fontos a mély lelki kontaktus kiépítése és a szeretet.

A kalandos, fordulatos meséket kedveli. A hős legyen rettenthetetlen, küzdje át magát ezernyi halálos veszélyen. A merészség, erős, kitartás tisztelettel tölti el. Kedvence a varázslat, csoda, bűbáj, akció. Fogékony a rémtörténetekre is. A fantáziája élénk, ezért el tudja képzelni, amit hall, mintha ott lenne. A tündérországban játszódó mesékben számára minden világossá, érthetővé válik. A mesék Plútói eleme a teljes átalakulás, váltás, változás, átváltozás, transzformáció. A varázslós mesék sok titokzatos, sötét bűbájjal. A jó mesében a varázstudományt jóra használják a szereplők, a bűbájosok nem gonoszak.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Plútó
 • Eleme: víz

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés