• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Kos
A nap a Kos jegyben
29 fok
Kos
Hold a Kos jegyben
25 fok
Újhold
Újhold
1 napos
Gyermek Szűz

Szűz (08. 24. – 09. 23.)

Értékelés:
(0 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Szűz (08. 24. – 09. 23.) típusú gyermek jellemzői

Vezérgondolatai: Megértem és rendbe rakom! Tanulmányozni, megismerni, óvatosan felderíteni, majd rendszerbe foglalni.

Ínyenc, válogatós. Az emésztőrendszere különösen érzékeny. Lassan eszik. Alapszabályok az életében: tisztaság, kényelem, csend, nyugalom. Szüksége van a boldogságra, ami számára a harmónia, nyugalom, rend a világban és benne is. A tágabb világgal fokozatosan kell megismertetni. A családi béke fontos számára. Ha nincs meg a béke, feszültség van, elkezd félni, hiszen a rend darabjaira hullhat szét. Az érzelmi változásokat is úgy éli meg, hogy nincs rend. Intelligens, gondolkodó, töprengő. Sokat tanul a szemlélődésből, megfigyelésből. Felderít és elemez. Az önbizalma kevés, ezért gyakran kell bíztatni, erősíteni, edzeni önbizalmát, hogy elhiggye okos, ügyes, képes gyorsan, határozottan dönteni, a végeredmény pedig helyes lesz. Fontos számára a praktikum, a használhatóság. Szereti hasznosnak érezni magát. Játékaihoz ragaszkodik, mindenhez érzelmi szálak fűzik. Meg kell tanítani arra, hogyan védheti meg magát, ezért gyerekek közé kell engedni.  Kötelességtudó.

Kedvenc meséiben nincsenek logikátlan, következetlen események. Szereti a tündérmeséket, a varázslatot, a csodát, a szárnyas csikókat. Megnyugtatja a logikus érthető befejezés, ha a mese végén minden a helyére kerül. Különösen neki való a valóságban játszódó, hihető környezetben és szereplőkkel működő történet. A lényeg, hogy azonosulni tudjon a főhőssel, aki győz, és ezzel erősíti az önbecsülését.

További információk

 • Uralkodó bolygója: Merkúr
 • Eleme: föld