• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

  "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

  Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Rák
A nap a Rák jegyben
1 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
4 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Kos

Kos (03. 21. – 04. 20.)

Értékelés:
(1 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Kos (03. 21. – 04. 20.) típusú gyermek jellemzői.

Vezérgondolata: Megismerni, áttörni mindenki előtt, s közben becsületesnek maradni!
Előre és az ütött résen át tovább!

KosMegismerni, áttörni mindenki előtt, s közben becsületesnek maradni! A kis Kos szeret hódítani, mindig az élen lenni, a határokat feszegetni, és addig menni, amíg nem ütközik. Érdekli az új dolgok beindítása. Szüksége van a harcra, a győzelemre és a dicsőségre. Felfedező, vakmerő, kíváncsi, és nagyon mozgékony. Sok foglalkozást igényel. Szüksége van sok érdekes dologra, felfedeznivalóra, és rengeteg mozgásra. Nagyon kell rá vigyázni, mert a veszéllyel nem törődik. Általában akkor csap hisztit, ha korlátozzák. Mivel képtelen veszíteni, néha verekedésbe keveredhet, de az igazságérzete nagy. Ezért is csak az igazságos korlátozást tűri. Szülőként néha elkél a keménység is vele szemben, hiszen ebből fogja tudni hol a határ. Játékai legyenek sok darabból állók, szétszedhetők, és összerakhatók, lehessen velük sok mindent csinálni.

Kos mesehősök a harcos, a lovag, marsi elem a főhős, és annak küzdelmei, tettei, kalandjai. A Kos kisgyermek unhatja a hosszú, lassan kibomló történeteket, a lányos tündérmeséket. A mese legyen gyors, győzedelmes, és kalandos. A hős a kis Kos példaképe, vagy inkább ő maga. Ezért ügyelni kell arra, hogy milyen hősökkel találkozik. A mesébe szeret beleszólni


.

További információk

 • Uralkodó bolygója: a Mars, amely bolygó nevét a háború istenéről kapta
 • Eleme: a tűz
A kategória további cikkei: Bika (04. 20. – 05. 21.) »