• Boldog Új Évet!

  Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

   

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Ikrek
A nap a Ikrek jegyben
13 fok
Bak
Hold a Bak jegyben
17 fok
Fogyó hold (Gibbous)
Fogyó hold (Gibbous)
17 napos
Gyermek Kos

Kos (03. 21. – 04. 20.)

Értékelés:
(1 értékelés)

A tisztán, vagy nagy hangsúllyal Kos (03. 21. – 04. 20.) típusú gyermek jellemzői.

Vezérgondolata: Megismerni, áttörni mindenki előtt, s közben becsületesnek maradni!
Előre és az ütött résen át tovább!

KosMegismerni, áttörni mindenki előtt, s közben becsületesnek maradni! A kis Kos szeret hódítani, mindig az élen lenni, a határokat feszegetni, és addig menni, amíg nem ütközik. Érdekli az új dolgok beindítása. Szüksége van a harcra, a győzelemre és a dicsőségre. Felfedező, vakmerő, kíváncsi, és nagyon mozgékony. Sok foglalkozást igényel. Szüksége van sok érdekes dologra, felfedeznivalóra, és rengeteg mozgásra. Nagyon kell rá vigyázni, mert a veszéllyel nem törődik. Általában akkor csap hisztit, ha korlátozzák. Mivel képtelen veszíteni, néha verekedésbe keveredhet, de az igazságérzete nagy. Ezért is csak az igazságos korlátozást tűri. Szülőként néha elkél a keménység is vele szemben, hiszen ebből fogja tudni hol a határ. Játékai legyenek sok darabból állók, szétszedhetők, és összerakhatók, lehessen velük sok mindent csinálni.

Kos mesehősök a harcos, a lovag, marsi elem a főhős, és annak küzdelmei, tettei, kalandjai. A Kos kisgyermek unhatja a hosszú, lassan kibomló történeteket, a lányos tündérmeséket. A mese legyen gyors, győzedelmes, és kalandos. A hős a kis Kos példaképe, vagy inkább ő maga. Ezért ügyelni kell arra, hogy milyen hősökkel találkozik. A mesébe szeret beleszólni


.

További információk

 • Uralkodó bolygója: a Mars, amely bolygó nevét a háború istenéről kapta
 • Eleme: a tűz
A kategória további cikkei: Bika (04. 21. – 05. 21.) »