• Boldog Új Évet!

    Bizonyára mindannyiunk életében vannak nagyon fontos dátumok, sorsfordító időpontok amik eléggé meghatározóak, amikre szívesen emlékezünk és jóérzéssel töltenek el. Ilyenek a születésnapok, a különböző évfordulók (például a házassági), valamint az évkezdetek is. Ezekre valamilyen módon mindenki készül és általában ünnepel is. Érdemes ilyenkor kicsit megállni, visszanézni, emlékezni, értékelni és előre is nézni, tervezni, hiszen lezárul egy év, egy időszak. Ilyen kezdet az új év első napja is.

     

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Mérleg
A nap a Mérleg jegyben
6 fok
Vízöntő
Hold a Vízöntő jegyben
27 fok
Dagadó hold (Gibbous)
Dagadó hold (Gibbous)
11 napos
Asztro Blog 2017 júliusi horoszkóp

Kos

Júliusban sokszor érezheted azt, hogy a forróság ellenére is rengeteg energiád van. Mindenre jut időd, energikus és fitt vagy. Igyekszel mindent megoldani, ami ebben a hónapban biztosan sikerül is. Ha eddig halogattál valamit, itt az idő, ötleteid előre vivő megoldásokat hoznak. Ha nyaralni mentek, a legszuperebb vakációk egyike lehet a mostani!

 

A sok jó dolog mellett, a hozzád közel állókhoz azonban többször lehetsz türelmetlen, amit észlelsz is, de az intenzív energiák hatására úgy érezheted, hogy csak sodor az ár és nehéz visszafogni magad. Gyermekeddel is lehetsz sürgető, olykor pedig bosszús, ami azonban nagyon hamar elillan.

 

A Kos érintettségű gyermekek hisztisebbek, nyugtalanabbak a szokásosnál. Néha te sem érted mi a baja, miért nem akar aludni vagy enni. A legjobb, amit tehetsz, hogy határozott határokat húzol, amiben csak tudsz. Fontos az is, hogy igyekezz levezetni mozgásigényét, amire a nyár rengeteg remek lehetőséget kínál. Utazáskor többször álljatok meg és a nagyobb gyermekkel kergetőzzetek vagy szaladgáljatok egy kicsit, ami leköti és persze meg is nyugtatja.

 

Bika

Ebben a hónapban semmi nem zökkenthet ki a megszokott nyugalomból. Ha egyébként minden rendben van körülötted, nyugalmas és örömteli napok elé nézhetsz. A jegy ura, a Vénusz 5-én hagyja el a jegyet. Használd ki ezt a pár napot és foglalkozz a testeddel, kényeztesd magad, menj társaságba, koncertre vagy bárhová, ahol társaságban lehetsz. Utazáshoz is alkalmas az idő. Pénzed pedig valószínűleg meg is lesz hozzá. Vásárláskor légy óvatos, gondold át mire költesz, mert a csábító dolgokat most valahogy hamarabb észre veszed. A fogyókúrát se most kezd el, ha tervezted, az égiek most nem fognak ebben támogatni. Nehéz bárkinek kihozni a sodrodból, gyermekeddel is türelmes tudsz lenni.

A Bika érintettségű gyermekek élete ebben az időszakban nyugalomban telik. Csak a nagy meleg zavarhatja, hiszen nem lesz meg a komfortérzete, izzadósabb lehet, esetleg nem tud aludni sem. Az étvágya sem a régi, hiszen a kánikula megviseli őt is. A kis bikának csupán az időjárás okozhat némi kellemetlenséget ebben a hónapban.

 

Ikrek

Július 5-én a Vénusz belép az Ikrek jegyébe, ami felerősíti minden téren a szépség és harmónia és a szerelem iránti vágyat a mindennapjaidban. Jól eső családi beszélgetések, közös kirándulás, nyaralás hozhat örömteli pillanatokat. Mivel a Vénusz az anyagiakhoz is köthető, vigyáznod kell a vágyaid teljesítése kapcsán. Könnyelműen ne költekezz. Gyermekeddel is harmonikus minden. Hó közepén még az álmaid is teljesülhetnek, mivel a Vénuszra kedvező fényszöget vet a Jupiter. Ugyanakkor a Neptun qvadrátja is hat, így lehet, hogy az álmod sajnos nem válik valóra. Jó időszak olvasásra, vízparti vagy vizes programokra. Az Ikrek napjait még egy állás keserítheti meg 18-tól, a Szaturnusz Vénusz szembenállás, ami erősíti a magányra vágyást, nehezíti az érzelmek kifejezését, de csalódást is hozhat. Készülj fel erre az időszakra időben!

 

Az Ikrek érintettségű gyermekekre is kihat az előbb említett feszítő fényszög. Lehet, hogy csak sír, mert egyszerűen ő sem tudja elmondani, amit érez és nem tud mit kezdeni az intenzív érzelmeivel. Ilyenkor neki is megértésre és persze szeretetre van szüksége.

 

Rák

Úgy tűnik a Rákoknak lehet a legmozgalmasabb időszaka a július. Olyan feszültéség mozoghat a lelke mélyén, olyan leckéket kaphat, amivel lehet, hogy nem tud mit kezdeni (javaslom vezesd le a többlet energiát és ne lesz semmi gond). Mindeközben érzékenysége fokozódik. Már a hónap elején majdnem minden égi szereplő kapcsolatban van a jeggyel valamilyen formában, mintha ő lenne a fókuszban, őt pécézte volna ki mindenki. Képzeld el, hogy sok-sok hang zeng benned. Van, amit hallasz, van amit nem, csak érzed, és nem tudod kire hallgass, mit csinálj, merre menj tovább. Bár a Nap a Rák jegyében erősít, de ez nem lesz elég ebben a hónapban. Amit az állások üzennek: ismerd fel saját érdekeid, állj ki magadért miközben próbáld megtalálni az egyensúlyt például az adás-kapás terén. Engedd el, amire (vagy akire) már nincs semmi szükséged. Mindez 22-én ér véget, akkor lélegezhetsz fel igazán.

A kis Rák gyermekek sem értik miért érzékenyebbek, miért olyan megható minden helyzet ez idő tájt. Minden megérinti őket és a megszokott tárgyaikhoz, dolgaikhoz még intenzívebben ragaszkodhatnak, mint eddig. Nagyobbacska rák gyermek mindent levesznek ebben az időszakban, tehát biztos nem tudsz neki hazudni.

 

Oroszlán

Viszonylagos nyugalommal indul a hónap. A Merkúr csak 6-án lép be a jegybe, ami azonnal egy jó adag impulzivitást ad, kicsit felgyorsul minden, talán ő maga is és ez egész hónapban tart. Ne hozz elhamarkodott döntéseket. Használd ki az időt olvasásra, társalgásra, új ismeretségek kötésére. A Mars 20-án lép be, amit a Nap követ 22-én és innentől együtt haladnak át a jegyen egész hónapban. Ez az állás csak ráerősít az előbbire. Ragyogsz te magad is és annyi energiád van, hogy hegyeket is elmozdítanál. A csapathoz 23-án csatlakozik rövid időre a Hold. Az Uránusz qvadrát (július 20-28) meglepő dolgokat hozhat, bármi megtörténhet. Most tudsz változni vagy megváltoztatni dolgokat magad körül. Hagyatkozz intuícióidra! És ne feledd az Oroszlán újholdat 23-án, majd a Nap – Mars együttállást. Mindent összevetve: minden sikerülhet, hajrá!

Az Oroszlán érintettségű gyermekek akaratosabbak, szinte már erőszakosak. Nem tud pihenni, az alvásra is sajnálja az időt, hiszen felfedezne, tapasztalna és alkotna. Ötleteik már babakorban meglephetik környezetüket (ezért ne hagyd egyedül már újszülöttkorban sem, bármikor és bárhonnan leeshet). Nagyobbaknál az említett Uránusz időszak lázadást hozhat.

 

Szűz

A Hold 25-én lép be a jegybe, amit a saját ura a Merkúr követ pár órával később, 26. hajnalán. Egészen addig alig történik valami, különösebb izgalmak nélkül, szinte eseménytelenül telhetnek a napok. Használd ki és pihenj, nyaralj, sportolj és persze óvd az egészséged. A hó vége felé arra kell vigyáznod nehogy „elkockásodj”, mivel túl racionális és/vagy számító lehetsz ebben az időszakban. Mindez nem igazán jó egy nyaralás idején (ha azt a hó végére tervezted), hiszen nem tudod magad elengedni, nem tudsz igazán ellazulni és valóban pihenni. Tudatosan készülj a lazulásra, mert te is megérdemled. Használd ki az állás pozitív hatását, ismerkedj, keress új kapcsolatokat, olvass, akár a bulvárt is lapozgathatod, mesélj a gyermekednek, járjatok be ismert és eddig ismeretlen helyeket. A lényeg azonban, hogy engedd el magad, ne görcsölj semmin!

A kis Szűz érintettségű gyermek még inkább meg akar felelni. Figyel, próbál tanulni a környezetében élőktől, a természettől, és mindentől, mindenről, főleg pedig az életről. Szülőként most az érzelmek terén kell tanítgatnod őt, meg kell neki mutatni, hogyan fejezze ki érzelmeit, meg kell neki mutatnod, hogy a világ gyönyörű és színes, ahogyan ő is. Olvass és mesélj neki sokat!

 

Mérleg

Mozgalmas lesz a július a Mérlegeknek. A nagy szerencse bolygója, a Jupiter már egy ideje a Mérleg jegyében tartózkodik, így hatása folyamatosan jelen van a Mérlegek életében. Július első napján azonban a Jupiter fényszög kapcsolatba kerül egyik oldalon a Plútóval, másik oldalon pedig a Nap, Merkúr, Mars triásszal. Nem baj, ha nem érted, viszont a hatást mindenképpen érezni fogod. Szélsőségek, indulatok, eddig nem ismert érzések keríthetnek hatalmukba. Ez az érzés és hatás egész hónapban tart, mint a Plútó Jupiter quadrát is. Szóval ne lepődj meg semmin. Hajlamos lehetsz túlzásokra minden téren, így figyelj a mértékre. Megkérdőjeleződhet a hited is ebben az időszakban, a sors pedig felteheti a kérdést, hogy jó úton vagy-e (24-től hó végéig Jupiter Szaturnusz trigon)? Talán most időd is lesz átgondolni az életed és megfogalmazni egy új irányt. Akadályok is jöhetnek, készülj fel és állj meg egy kicsit.  Utazás, barátok jót tesz most neked.

A Mérleg érintettségű gyermekek dőzsölhetnek minden jóban. Megkapják a figyelmet, együtt a család, nyüzsgés, jövés-menés. Kisebb balesetek előfordulhatnak, de minden jól alakul, semmi komoly. Csupán a döntési helyzetekben lehetnek kissé labilisabbak, mint eddig, de ez a felnőttekre is jellemező lesz ebben a hónapban.

 

Skorpió

A Skorpiók viszonylagos nyugalma látszólagos. Mivel uralkodó bolygója a Bakban tartózkodik, kemény belső vívódásai lehetnek. Igen, el kell gondolkodnia a sorsán, a feladatain, a jövőjén. Célokat megfogalmazni, a jövőt formálni, építeni. Mind e mellett felmerülhetnek hitkérdések is. Fokozottan vágyódhat a magányra, arra hogy olykor egyedül lehessen egy kicsit. Van úgy, hogy mindenki zavarja és olykor nem is tudja leplezni érzéseit, amit a másik zokon vehet. A Hold még zavarosabbá teszi a belső világod a hó elején és végén. A telő Hold kétszer is áthalad a jegyen, hó elején, 2. – 5. között, majd 30-án hajnalban ismét belép a jegybe. Érzékenységed, fogékonyságod ezeken a napokon fokozódik és mindenre ugrasz, ami zavar. Szenvedély, intenzív érzelmek is mozoghatnak benned. Munkahelyi, egzisztenciális problémák felmerülhetnek, de inkább kihívás formájában.

A kis Skorpiók napjai is nyugalomban telnek. Vizsgál, elemez, tesztel mindent és mindenkit folyamatosan. Főleg az érzelmeket és a hatásokat, amit ő maga vált ki a környezetéből. Víz közelben remekül fogja magát érezni ebben a hónapban. Ha van rá lehetőségetek, strandoljatok vagy menjetek vízpartra!

 

Nyilas

A Szaturnusz a Nyilas jegyében van már egy ideje, amit valószínűleg minden Nyilas érez is (2014. 12. 22. – 2017. 12. 20.). Ez az időszak (a 3 év) hamarosan véget ér és remélhetőleg közeleg Szaturnusz ajándéka is, amit akkor kaphatsz meg, ha ez idő alatt felismerted a leckét, megoldottad az adódó nehézségeket, feladatokat és úgy érzed sokat tanultál az elmúlt időszakban magadról, az életről, a sorsodról. Tehát fejlődtél. A legjobb ebben a hónapban, ha továbbra is a célodra fókuszálva kitartóan teszel is a megvalósulásért, hiszen a finisben nagyon sok segítséget kapsz az égiektől a megvalósításhoz. Minden jöhet, amit szeretnél! Segítséget kapsz a Jupitertől a hónap elején egy rövid ideig, majd az Uránusztól (17-ig), aztán a Merkúrtól és a Vénusztól. Tehát használd ki a lehetőséget, az égiek támogatnak. Nagy érzelmek, szenvedély, kiteljesedés, hivatásbeli sikerek, utazás lehetséges – bármelyik a felsoroltakból. Élj a lehetőséggel.

A kis Nyilas érintettségű gyerekek is szembesülhetnek az élet „nehézségeivel.” Szerencsére ebben a hónapban optimizmusuk is növekszik, nem ismernek lehetetlent, hiszen ők még ösztönösen érzik az égi energiák támogatását. Tehát úgyis megkapja az áhított játékot, a fagyit vagy éppen a nasit ebéd előtt. Vagy talán nem?

 

Bak

A jegyben 2008 óta a Plútó található egészen 2024-ig. Mivel a Plútó ún. transzcendens, lassan haladó bolygó, inkább társadalmi, globális szinten hat. Viszont általa minden Bakra hatnak a vele kapcsolatba kerülő bolygók. Így például már a hónap első napjától a Mars, Nap és a Merkúr szemben állás fog hatni, kiegészülve a Jupiter quvadrátjával. Mindez a mindennapokban nehézségeket hozhat. Amit az állás kapcsán meg kell tanulnod: csak úgy érhetsz el sikereket, ha másokat figyelembe véve, őszintén együtt érezve, másokért cselekszel, háttérbe helyezve saját érdekeid, esetleg céljaid. Ehhez a nyár remek lehetőségeket kínál: találkozz a barátaiddal, ismerkedj, járj nyitott szemmel a világban, figyeld az embereket és segíts önzetlenül, ahol tudsz. Ha ezt teszed, elindulsz egy olyan úton, ami csupa jó dolgokkal van kikövezve.

A kis Bak gyermek is tanulja az életet. Ha Bak érintettségű gyermeked van, talán kicsit önzőbb, lázadóbb és zárkózottabb lehet ebben az időszakban. Nyitogasd és mutasd ki neki a lehető legtöbb alkalommal, hogy szereted. Így tapasztalhatja meg, hogy az életben minden alapja a tiszta, nyílt és őszinte szeretet, ami egész életében hű kísérője és boldogságának kiapadhatatlan forrása lehet.

 

Vízöntő

A Vízöntők életét három bolygó is segíti júliusban. Ezek a Vénusz, a Merkúr és a Jupiter. Mind a maga sajátosságai szerint ad vagy éppen túlzásaival nehezít. Minden esetre szenvedély, siker, új kapcsolatok jöhetnek. Jó időszak tervezésre, új célok kitűzésére, de pihenésre és az élet élvezetére is. Akár még lustizni is lehet, kényeztesd magad, megérdemled. Jó ötleteid lehetnek, jókat tudsz beszélgetni akár csak úgy, de akár munkával kapcsolatos ügyek tekintetében is. Ne ragadtasd el magad, hiszen érdemes a földön járnod ebben az időszakban is, és ha akarod, ha nem foglalkozni ügyes-bajos, „nem szeretem” dolgaiddal is. Ha van egy kis időd, olvass a Nyilasokról, mert ebben az időszakban neked is nyilasos feladatod van. Vagy figyeld meg hogyan működik egy igazi Nyilas ember. Jó móka lesz nyárra!

A Vízöntő érintettségű csemetéknek mozgalmas a július minden téren. Talán jobban is fejlődik, szívja magába az újabbnál újabb információkat. Közben pedig feszegeti a határaidat. Rajtad múlik, hogy bátor felfedező társa leszel vagy korlátozod őt. Találékonyságodat minden esetre próbára tehet. Kitartás és kalandra fel!

 

Halak

Nem csak képletesen, hanem szó szerint is elemedben lehetsz ebben a hónapban! Használd ki a nyarat és mindenképpen tölts víz mellett annyi időt, amennyit csak tudsz. Engedd el az ideáljaid és ússz az árral. A m unkádat is tedd le erre az időre. Használd ki a lehetőségeket és minden alkalmat arra, hogy társaságban legyél, ismerkedj, beszélgess. Néha ez nem könnyű, de érdemes kiáradnod a másik felé és megtalálni az egyensúlyt az adok-kapok között. Ez az időszak arra is alkalmas, hogy megtaláld az egyensúlyt a munka/hivatás és a család között. Vizsgáld meg az egészet mintha kívülálló lennél. Álmaid ne tedd félre, de vedd figyelembe a realitást. Ha pedig túl realista lennél, akkor figyelj az érzéseidre, megérzéseidre. Egy kis angyal mindig ott ül a válladon és vigyáz rád, terelget, akkor is, ha esetleg nem hiszel benne. Szóval: lazulj!

A Halak érintettségű gyermekek is kellemes, szép napok elé néznek. Vidd vízközelbe, bárhová, ahol víz van. Minél több, annál jobb. Arra kell csupán ügyelni, hogy a nagy nyüzsgés közepette eleget pihenjen, aludjon. Különben nyugtalan, sírós lehet.