• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

    "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

    Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kos
A nap a Kos jegyben
26 fok
Oroszlán
Hold a Oroszlán jegyben
28 fok
Dagadó hold (Gibbous)
Dagadó hold (Gibbous)
9 napos
Asztro Blog Mintaelemzés

Dániel elemzése

Minden szám a maga sajátos egyedi módján mintegy láthatatlan köntösbe burkolja azt, aki valamilyen összefüggésben viseli őt. A számok energiák, rezgések, amik áthatják egy bizonyos név, vagy születési dátum tulajdonosának minden egyes porcikáját, beégnek a sejtjeibe, hogy aztán útjára terelve kibonthassa azt, amire született, hogy beteljesítse misszióját ezen a földön, ebben az életében.

Dani sorsfeladata 3-as (39 = 12)

A sorsfeladat amit ebben az életében Daninak meg kell élnie és ami felé haladnia kell egész élete folyamán a 3 – al, a Merkúrral, illetve az Ikrek és a Szűz jeggyel van összefüggésben. Ha megnézed a 3 – as számot, csupa gömbölyűség, csupa szeretet, csupa változás, mozgás és dinamika. A hozzá rendelt bolygó a Merkúr, illetve az Ikrek jegy – tehát lételeme a mozgás, a mozgatás legyen az információ, gondolat vagy éppen cselekedet. Szokás még a Szüzet is a 3- hoz sorolni, az pedig a racionalitás, az elemzés, a rend és a tisztaság.
Mivel a 3- as szám áthatja, végigkíséri Dani egész életét így meghatározó lehet már kiskorában is. Egyébként gyermekkorban általában még az úgynevezett gyermekkori szám (a horoszkópból pedig a Hold, az aszcendens és a Merkúr állása) mutatja a gyermeki működést.
Felnőttként akár még művész is lehet belőle, de mindenképpen ő akar majd a társaság közepe lenni. Rengeteg pozitív tulajdonsága mellett néha felületes lehet majd, ami megnehezíti kapcsolatait, munkáját, az igazi elmélyülést egy szakterületben. Minden érdekli, nehéz választania, letenni a voksát valami mellett, hiszen ha dönt, elveszik a másik oldal információja. Nagyon okos, tehetsége lehet az íráshoz, a beszédhez, a művészetekhez, zenéhez is.

A numeroszkóp alapján
azonban nem ilyen egyszerű a történet. Láthatóvá válnak a hiányok és a túlsúlyok. Szembe ötlő, hogy a fenti sor tele van (túl tele!) miközben az alsó sorok szinte üresek – hiszen itt főleg az alapot, a születési dátumot tekintjük mérvadónak. Szinte felborul a négyzet. A sok 3-as miatt a 3 –as által meghatározott területek már nem annyira működnek jól, akadályok, gátak gördülhetnek az életébe a mozgás, a beszéd, a cselekvés vagy éppen a logikus gondolkodás, az értelem terén. Az is lehet, hogy a másik véglet áll elő, és egy kiváló szónoki képességű művész - tudósember lesz Daniból, aminek csírája már most is érzékelhető (pláne egy gondos anya számára). Azt nem tudhatjuk, hogy Dani melyik megélést választotta a lehetőségek közül, vagy elevickél valahol a kettő között.
Nagyon erősen van jelen az életében a fizikai sík, vagyis a test, az ösztönök világa. Ez visszaköszön Napjegyében is, hiszen Kos Napja van Daninak, amit sajnos a Skorpió aszcendens akár a végletekig is elvihet. Említettem, hogy ezek a sarkalatos jellemvonások iskoláskorban (6-7 éves kortól fokozatosan) kezdhetnek el markánsan megmutatkozni.
Dani gyermekkorára szintén a 3 – as szám jellemző. Szerencsés, mert ez az egyik legjobb, legszebb gyermekkor. Valószínűleg helyes, jó képű, humoros kis krapek, és az is marad egész gyermekkorában. Szívesen megmutatja mit tud, lehet szerepeltetni már egészen kicsi korában is. Ezt élvezi is, hiszen ő a sikerre készül, arra, hogy megvalósítsa önmagát (ehhez az önbizalmát edzeni kell). A gyermekkor mozgalmas számára. Néha szinte nevelhetetlen, de neki ez is megbocsátható olyan elragadó.
Serdülőként vigyázni kell rá, hiszen lázadó típus (Kos Napjegy miatt duplán is!), így könnyedén kipróbálhat nem neki való dolgokat (drog, cigi, csajozás).
Ha esetleg a szülők elválnak, vagy nincs jelen az apa hajlamos arra, hogy a hiányzó családtag szerepét szépen, lassan átvegye.

A számok hiányát a szülőktől kapott név betűi valamelyest pótolhatják, de soha nem kielégítő mértékben. A név betűit is figyelembe véve feltűnő az 5 – ös szám hiánya. Az 5 – ös a Jupiter (Nyilas jegy) száma. Képviseli a hitet, a világlátást, az optimizmust, az erkölcsöt, az önbizalmat. Ha ezek nincsenek, nincs hit, önbizalom, csak a kétely, a bizonytalanság, a káosz a lélekben. Dani esetében jelen lehet egyfajta csökönyösség, makacsság is, hiszen köztudott, hogy a Kos mindig a saját a feje után megy, nem érdekli semmi és senki, kitartóan küzd, harcol – néha a semmiért, vagy a semmi ellen. Mindig arra vágyik, hogy csodálják, ez a családnak eleinte megy is, de később már gond lehet belőle. Ezért kell sokszor társaságba vinni, ahol megtanulja, nem mindig ő van a középpontban és néha alkalmazkodnia kell másokhoz. Ezért a szülei egyik legfontosabb feladata, hogy szeretettel teli határozottsággal szabjanak neki éles határokat (mit szabad, mit nem, hogyan kell viselkedni a családon kívül és a szeretett emberek körében).

Alvás terén két lehetőség lehet:
1.    vagy jól alszik, ha inkább a Rák Holdjára tette le a voksot, és akkor ezzel nincs is gond
2.    nem alszik, és bármivel próbálkoztok, semmi nem segít, mert a sok 3-as miatt állandóan pörög az agya, annyi ingert fogad be napközben, hogy azok éjszaka is foglalkoztatják, egyszerűen túlpörög, mint egy búgócsiga és nem tud lejárni – ez esetben ki kell találni neki nyugtató technikákat, módszereket. Ilyen például:
-    a masszázs este
-    a monoton mesemondás simogatással (így a hang és a ritmusos, szintén monoton érintés együtt elaltathatja)
-    a gyógynövények (levendula, citromfű, macskagyökér)
-    homeopátiás szerek (Viburcol, Coffea tosta 15 CH – ban, vagy az alkati szer megkeresése)
-    gyógyító, nyugtató ásványok, kövek (borostyán)
-    vagy a Bach virágterápia
-    ezek mellett pedig fontos az esti erősebb ingerek kerülése is

Amit szülőként az 5 – ös szám hiányával kapcsolatban tehetsz:
•    erősítsd az önbizalmát (dicsérd sokat!)
•    tereld a céljait jó útra, mutass neki utat e téren (Kosként nem mindig értelmesek a célok, fejébe veszi és megteszi)
•    adj neki hitet, hogy higgyen magában, a világban, az emberekben (elsősorban neked legyen hited, ami majd példa lesz neki későbbi életében is)
•    mutass neki példát morálból, hogy a jót megtapasztalja, és élje (fontos megértenie azt, hogy nem mindig fejből kell cselekedni, hogy másoknak is vannak jogos érdekei)
•    a fizikai síkon szükséges, hogy valahogyan levezesse azt a rengeteg energiát, amit kapott tehát fontos a mozgás az életében, ezért már kicsi korban sétáljatok, futkossatok, kergetőzzetek nagyon sokat, majd érdemes valamilyen sportra beíratni (ez nem biztos, hogy könnyen fog menni, mert a Rák Holdja kényelmesebb ennél, de ha egyszer ráveszed, nagyon fogja élvezni és komoly sikereket érhet el!)
•    meg kell tanulnia nem rögtön, ösztönből cselekedni – ezért is lehet jó a sport, sőt lehet hobbija egy taktikai – gondolkodós sportág (például a sakk) is
•    jó, ha megtapasztalja, hogy dönteni jó, képes rá ő is, ügyes és nagyon fontos, hogy döntéseit fogadja el, ne bánkódjon a meg nem élt másik oldal miatt
•    a mozgás, mozgatás (állás, járás, beszéd, kézügyesség, gondolkodás, tanulás, kifejezés) valamelyik terén biztosan kell valamilyen plusz dolog: képességfejlesztésre gondolok, ahogyan azt az előbb írtam, mert valamelyik területen zavar lehetséges, ami talán még nem látszik, de ha lehet, figyeljetek rá már most! Esetleg hiperaktivitás is felléphet

Dani a számai alapján a gyermekkorra úgy fog emlékezni, hogy jó volt, szerették, sok mozgás volt benne és összességében kellemes élményeket visz magával a saját családjába.
Felnőttkorára szintén a 3 – as szám nyomja majd rá a bélyegét.

Foglalkozások, amik érdekelhetik majd, annak idején: művész, nyelvész, sportoló, kommunikációs szakember, eladó, családsegítő, mozdonyvezető, kamionsofőr, sportoló, táncos, író, költő (Rák Hold miatt), szállodai dolgozó, sajtóban, médiában dolgozó, riporter, oknyomozó, kutató, stb. Foglalkozhat gyermekkel is. Szóval olyan helyeken találja meg az élete értelmét, ahol nagy szerepet kap a beszéd, a kommunikáció, a kifejezés, a mozgás, a széles látókör, a művészi képesség, vagy éppen az utazás szeretete. A 3 – as szívesen dolgozik csoportban, teamben, de akár magányosan is, ha például házalnia kell valamivel vagy valamiért és sokat tud beszélgetni, ráadásul a maga ura. A számítástechnikában is profi lehet.

Dani neve
A név azt mutatja meg, hogy milyen segítséget kapott Dani ahhoz, hogy a sorsfeladatát kibontsa. Az jó hír, hogy nincs több 3- as! A B betű 2 – es indító ereje nagyon kedvessé, szeretetéhessé teszi őt (mint a Rák Holdja). A D betű 4 – e pedig lehozza a földre, a realitások talajára, megadja neki azt a koncentrációképességet, ami a 3 – as mellé úgy kell, mint egy korty víz a végtelen tüzes sivatagban. Így a D kezdőbetűs keresztnév választás jónak bizonyul. Nézzük tehát meg a név számait!

Először nézzük meg külön a családi és a keresztnevet!
A családi név betűinek számai 2,4,6 – csupa kettes, mellette 4, 6 – os, amik az anyagi világ számai.  A páros számok többnyire rosszul érzik magukat egyedül, kell nekik a másik, a társ, egyedül nehezen is boldogulnak. Ez úgy általánosságban a Bartákra jellemző. Lehetnek magányosak, de az nem könnyű számukra és persze lehet, hogy nem vallják be, mert mást mutathatnak, mint amit legbelül élnek.

Dániel (6,9,3)
Újra itt a 3- as, mint külső megnyilvánulás. Ez nagyon röviden úgy néz ki, hogy azért, hogy boldog legyek, szeressenek, hogy anyagi javakat szerezzek (6), szórakoztatónak, jól kommunikálónak, okosnak, ügyesnek mutatom magam (3). A környezete úgy látja (9), hogy Dániel egy odaadó, a tökéletességre vágyó emberke. Mindenkit szeret, segítő, jó szándékú és soha nem ártana senkinek. Néha mintha a túloldallal is kapcsolata lenne, amit persze (jó Kosként) nem vesz tudomásul, sőt ezt a területet erőteljesen el is utasítja. Anyaként a feladatod lehet, hogy szelíden megmutatod neki, hogy nem csak a fizikai sík működik, hanem valami olyasmi is, amit nem feltétlenül érzékelünk.

Dani (1,1,9)

A Danitól a szülők általában a tökéletességet (1 és 9 is ilyen) várják el, legalábbis ő így érzi, amint kinyílik az értelme. A Danik határozottak, kemények, akaratosak, nagy arányban törnek az életben vezető szerepre, ha máshol nem a saját családjukban. Jellemző lehet rájuk a kirobbanó energia, az állandó tettvágy, és néha a végletesség is, hiszen ebben a becenévben az 1 – es és a 9 - es energiája együtt van jelen (a két szám van a legtávolabb egymástól, mondhatni ég és a föld, ami szó szerint is igaz lehet).
Daninak az étkezés nem egy fontos dolog, hiszen állandóan más dolga van. Dani úgy gondolja, boldogul egyedül is, erős, tökéletes és persze jó fej úgy, ahogy van.

Dundus (6,2,5)

A Dundus kedvesebb, alkalmazkodóbb gyermeket takar (2), akinek nagyon fontos, hogy körülötte harmónia legyen (6), érdeklődő, segítőkész, kedves és aranyos gyermek (5). Nagyon szerethető is, hiszen tud bújni, kimutatja a szeretetét és mindenkivel barátságos, de mindezt el is várja a hozzá legközelebb állóktól. Ebben a becenévben ott az 5 – ös!
Dundusnak az étkezés általában a családhoz kötődik, szeret jókat enni.

Danika (2,4,2)
Danika szintén kedves, alkalmazkodó, segítőkész (2) gyermeket mutat. Olyat, aki a földön jár, kissé még lusta is (4) és mindent megtesz azért, hogy szeressék, hiszen életében ez nagyon fontos (2). Ennyi 2- el azonban már bejöhet némi bizonytalanság, akár kettősség is, ami nehézségeket okozhat döntéshelyzetekben (ez azonban a hatalmas Kos energia miatt jó, mert tompítja annak azonnal, gondolkodás nélkül döntök működését). Danika kitartó, jó étvágyú gyermek (4). A 4- es meghozta a koncentráló képességet is, ami a sok 3- as miatt megtanulandó feladata.

Dániel teljes nevének elemzése
Belső énje (17) 8
Külső énje (25) 7
Össznévszáma (42) 6

A belső én (8) azt mutatja meg, hogy milyen segítsége van az élete, a sorsa beteljesítéséhez Daninak. Ez esetben az erőt, a karrierszámát kapta. A 8 – as egy nagyon erős karrierszám, sőt teremtő energia is. A 8 – oknak fontos a pénz (a horoszkópja alapján azt is el tudom képzelni, hogy bankár lesz!). Tud küzdeni, de a szülők dolga az, hogy a küzdelem céljaként értelmes, nemes dolgokat határozzon meg magának Dani. Ez a szellem, ahogyan kinyílik az értelme hajtani fogja, bár néha (jó Skorpióhoz híven ezt titkolja, csak belül fogja szétfeszíteni).

A külső én
(7) megmutatja, hogy Dani milyennek szeretné mutatni magát a külvilág felé. Felnőtt élete minden percében ezt akarja mutatni, ennek a számnak a bűvöletében mutatkozik meg, ennek akar ő maga is megfelelni. Nem könnyű. Miközben belül egy vulkán dolgozik, azt kell mutatnia, hogy összeszedett, komoly, felelősségteljes, szinte érzelmektől mentes lény. A 7 – es szám valamelyest szintén a karrier, az önmegmutatás száma is. Egy 7- es soha nem bukik el, ha igen akár önkínzó remete is lehet, mert ő a bukást nem engedheti meg magának. Neki csak felfelé van útja. Kitörni (8) és felfelé törni (7), előre (8) és közben minél magasabbra (8). A 7- es külső énnel a te dolgod, mint anyáé, hogy bírd az érzései kimutatására. Arra, hogy ő is fejezze ki a szeretetét. Azt is meg kell majd látnod, ha esetleg mások kárán akar felmenni arra a bizonyos magas hegyre. Tehát, a másik ember tiszteletét, és értékelését megtanítani neki kiemelkedően fontos feladat. Meg kell értenie azt, hogy a másik is érhet el kimagasló eredményeket, azt ne irigyelje tőle, és persze a hegyről nem kell lelöknie senkit ahhoz, hogy ő is felérjen, hiszen ott nem csak neki van hely.

A teljes névszám (6) vagy sorsszám azt mutatja, hogy mások milyennek látják Danikát, ahogyan a külvilágban megjelenik, és azt is hogyan oldja meg, hogyan valósítja meg a sors által adott lehetőségeit. Daninak fontos a család, a harmónia, az anyagiak. A 6 –os szám uralkodója a Vénusz, így a szépség és az élet élvezete, a kényelem is fontos lesz az életében. Szerencsés esetben mindig meg is tudja teremteni a jóléthez szükséges anyagiakat (foglalkozhat más pénzével, vagy nyerhet, harmadik lehetőségként pedig örökölhet, illetve a társa által lehet tehetős). Be nem vallottan is mindig a nyereségre törekszik. Meg kell neki tanítanod, hogy lehet úgy is adni, hogy ne várjon feltétlenül vissza cserébe semmit. Hiszen az is örömmel töltheti el az embert, ha ad. Ez is fontos feladatod lesz Dani életében!

1-2 adat Dani horoszkópjából!

Először is az előző gondolathoz csatlakozva a Szaturnusz az aszcendensen hasonlót mutat, mint az előbb tárgyalt 6- os szám. Ez azt is jelentheti, hogy a születését nem élte meg a legideálisabb módon. Bármi történt is, tudattalanul dolgozik benne, amit például masszázzsal masszírozhatsz ki belőle, vagy sok-sok megerősítéssel, szeretettel. Ez az állás kicsit rendszabályozza a névben lévő rengeteg szertelenséget, mozgást, fékezhetetlenséget. Komolyságot ad, és koncentrálást, kitartást, valamelyest hitet is (mint a 4-es, aminek nagyon örültünk az előbb).
Feladatod ezzel kapcsolatban: megint a szeretet, az érzelmek kimutatására való bíztatás, folyamatos megerősítése annak, hogy jó helyen van, feltétel nélkül szeretik, stb.

Kos Nap az 5-ös (a kreativitás, az önkifejezés, szerelem, szerencse) házban. A Kos leginkább az ösztönös cselekedetek képviselője. A harciasság, az állandó újdonság, a legyőzendő akadályok keresése. A vezérség, a harciasság, az erő, a dolgok beindítása. Ezt az erőt okosan fogja használni. Remélem Dani élni fog azzal a hatalmas kreatív energiával, amit kapott és jó dolgokra fogja használni azokat! Az útmutatás nagyon fontos, ami mindenképpen az anya dolga, éppen a Hold állása miatt.

Rák Hold – ezzel az állással a gyermek úgy lép be a felnőttkorába, hogy az ő édesanyja volt a legjobb, a legtökéletesebb, a legszebb, egyszóval a „leg anya”. Ez a gyermekkorban nagyon szuper is, hiszen az anya biztosan jól csinál mindent a gyermekkel kapcsolatban és a gyermek is boldog. Baj a majdani párválasztásnál lehet. A kisfiú számára senki, soha nem lesz olyan tökéletes mint az anyja. Ebből kimászni csak nehezen tud. Az anyának meg kell tanulni elengednie az egyetlen kicsi fiát, azért hogy megérkezhessen a saját Vénuszához, aki majdan a kapcsolatukban fog Holddá kiteljesedni.
Dániel képletében benne van a lehetősége egy külföldi kapcsolatnak, a külföldön, vagy a szülőházától messze beteljesülő párkapcsolatnak. Az is lehet, hogy életében vágyni fog egy idegen kultúrából származó párra.
Feladatod tehát az elengedés. E mellett a mese bírhat varázserővel. Olyan mese, ahol a bátor hős elindul az anyjától, harcol az ellenséggel, leküzdi a hétfejű sárkányt, megmenti a királylányt, majd elnyeri jutalmát, a király leányának kezét és persze fele birodalmát. Ezek számára elgondolkodtató, tanulságos kis történetek.

Skorpió aszcendens maga a Skorpió, amitől ugye nagyon sokan félnek. Kétségtelen, hogy félelmetes, titokzatos és egyben varázslatos energia. Tele misztikummal, mélységgel, végletekkel.
A Skorpió gyermekekről írtam a blogomban, nem is olyan régen. Javaslom, olvasd el, hiszen előbb, vagy utóbb te is érezni fogod rajta ezt az energiát. Ismerd meg tehát, hogy megértsd!

Karma (Holdcsomópontok helyzete) – amire született Dani

Daninak a saját egyéniségét, személyiségét kell az élete folyamán egyre inkább kibontania, megismernie, sőt meghaladnia. Ez minden ember feladata, de Daninak ez a legfontosabb feladat az életében. Amint lehet érdemes elküldeni önismereti tanfolyamokra, olyan helyekre ahol a lelkével kerülhet közelebbi kapcsolatba. (Ilyenek: relaxációs, meditációs gyakorlatok, belső utazás, családfelállítás, szomatodráma, pszichodráma, asztrológiai, numerológiai tanulmányok, stb.
Persze ezekre nem olyan könnyű elcsalni és lehet, hogy csak 40 évesen kezd bele az igazi útjának megismerésébe, de ha anyaként időnként megkínálod ilyen lehetőségekkel, vagy te magad is foglalkozol hasonló területekkel, esetleg eljársz ilyen jellegű foglalkozásokra, akkor már sok mindent megtettél annak érdekében, hogy segíts a fiadnak e téren.)
Fentieken kívül meg kell találnia az egyensúlyt az én-nem én, az adok-kapok (esetleg követelek) vonatkozásában is. Meg kell tanulnia nem másoktól függni, hanem a sorsát önállóan, kreatívan alakítani.

Dani belső magja, mozgatója amit előbb – utóbb érezni fog rajta a környezete is, a Kos. Íme, néhány gondolati összefoglaló a Kos típusú gyermek jellemzőiről.

Kos típusú gyermek jellemzői
Vezérgondolata: Megismerni, áttörni mindenki előtt, s közben becsületesnek maradni! Előre és az ütött résen át tovább! Uralkodó bolygója a Mars, amely bolygó nevét a háború istenéről kapta. Alapeleme a tűz.
Az életben a dolga:
•    A hódítás, amivel nem ér rá várni felnőtt koráig
•    Elől, az élen lenni
•    A határok kipróbálása, ezért mindig elmegy a végső határig – így a szülők feladata a határozott határok meghúzása, amiben következetesnek kell lenniük. Ha megvannak a határozott határok, biztonságérzete is nő.
•    Addig menni, amíg nem ütközik
•    Új dolgok beindítása, az új szükségessége, mert amit megismert az már nem érdekli
Amire szüksége van: harc, erő, győzelem, dicsőség.
Újszülöttként mohó, a szoptatásoknál kissé rámenős. Az átlagosnál mozgékonyabb és nagyon sok foglalkozást igényel, hiszen folyamatosan ki van éhezve az új ingerekre. Szükséges a sok érdekes dolog, a felfedeznivaló, a mozgás, ami elfárasztja. Nagyon kell rá vigyázni, mert a veszéllyel nem törődik.
Felfedező, vakmerő, kíváncsi, mozgékony marad. Soha nem merül le. A környezetének állandóan készenlétben kell állnia. Ráadásul a veszély és sérülés izgalmas dolog a számára, hiszen ez által tapasztalja meg, hogy létezik, hogy van. Továbbra is vizsgálja a határokat az én és a világ között. Akkor hisztizik, ha korlátozva van. A ruhája is legyen bő, nem szoros, ne korlátozza. Ruhájára nem tud vigyázni. E korban már erős lehet a közlésvágya.
Ő a harcos bandavezér. Verekedős is lehet, a játékot elveheti a másiktól. Sajnos képtelen veszíteni. Az igazságtalanságra nagyon érzékeny. Csak az igazságos korlátozást fogadja el, az igazságtalant nem. Mindig szükséges számára a magyarázat, a miért, a titok tudása (konnektor). Játék sok darabból álló, szétszedhető, összerakható, kreatív, lehessen vele sok mindent csinálni.
Szülőként néha kell a keménység (esetleg az indulat is), hiszen ebből fogja tudni hol a határ. Puszta tiltással nem lehet nevelni, szükséges a miért.

Dani Holdja, amit élete első hónapjaiban, éveiben élhet, ha erre tette le a voksát valami miatt, a Rák. Ezért erről is küldök pár sort, hátha rá ismersz.
Vezérgondolatai: nem bánthatsz, megvédem magam. Itt bent, mi már biztosan nem bántjuk egymást, igaz? A család szeretete, békéje, egysége mindenekfölött!
Uralkodó bolygója a Hold, a mély érzelmek, érzések hordozója, ami a rák gyermek életének minden területére kihat. A Hold a legerősebb érzelmi töltéssel, jelentéstartalommal bíró bolygó. A lélek és az ösztönök jelképe, hordozója, közvetítője. Eleme a víz.
Nagyon érzékeny, kedves, mosolygós baba. Számára a világ a család, amelynek ő van a közepén. A szeretet a legfontosabb a számára és a meleg, gondoskodó, nyugalmas légkör. Az új játékot óvatosan kell neki odaadni. Fontos számára a nyugodt, békés pihenés. Megnyugtatja a nyugodt, csendes típusú beszéd. Nyűgös lehet, ha sok a zaj, az újdonság a napi rutinban. A nagyfokú érzékenysége miatt kényeskedőnek tűnhet, és nagyon el lehet kényeztetni is. Az unatkozást is hisztivel jelezheti. Meg kell találni azt az egyensúlyt, ami arra neveli, hogy a hiszti (később luxus) nem jön be, csak a valódi szükség (jogos kívánság). Ha úgy érzi, neheztelnek rá, rögtön sírva fakad, mert azt hiszi, nem szeretik. Nem akar senkit megbántani, és nem szeretné, ha őt megbántanák. Túlvédett gyerekké válhat. Kedélyállapota hullámzó: bömböl, majd nevet. Ez a szülőket meglepheti. Az étvágy jó, lassan és élvezettel eszik. A világ felfedezésében is lassú, óvatos.
Mivel lelke nagyon sérülékeny, páncélt kezd növeszteni. A szülőkön múlik, hogy milyen lesz a páncélja. Tüskés, vastag, amivel sokakat megbánt és a tiszta érzelmeket sem engedi be, vagy vékony, könnyen nyitható, zárható, vagy kellően kemény, ami a kedvességet, szeretetet beengedi, a rossz dolgokat nem. Nagy a családi kötelék, a bensőséges kapcsolatok iránti igénye. Érzelmi radarja nagyon érzékeny: a veszekedést, rossz hangulatot rögtön megérzi, és sírni kezd. A víz a kedvenc közege. Bármilyen baj esetén nyugtató hatású a meleg fürdő. Strandon a sok gyereket, a nagy zsivajt nem bírja.
Csendes, ragaszkodó, hálás gyerek. Játékaihoz is ragaszkodik. A családtagok által készített tárgyakat a rajongásig szereti. Nem szereti, ha idegen vigyáz rá. A gyermekközösségekhez szépen lassan kell hozzászoktatni, lassan eltávolodni, hogy érezze, vigyáznak rá. Természete anyáskodó, gondoskodó. Vágyik arra, hogy másokról gondoskodjon. Jó, ha van egy olyan játszótársa, aki szereti a gondoskodós játékokat. A társasjátékokat kedveli, de jó a memóriajátékokban is. Az oviban szeretik, mert gondoskodó, a verseket hamar megtanulja, a verekedésekből kimarad, jól eszik, és délután szívesen alszik. Közösségben maga köré gyűjti azokat, akik függnek tőle, így saját kiszolgáltatottság érzetét enyhíti.
Többnyire csendes, zárkózott, befelé forduló. Fantáziája élénk, dús és határtalan (éjjel félhet, lámpa segíthet). Játékai képzelt mesebirodalmának a részei: babáját órákig fésüli, eteti, öltözteti, fiúként is az erőszakmentes játékokat szereti. A házimunkába jó, ha bevonják és bátorítják, különben elmegy a kedve az egésztől. Az ünnepek igazi varázslatok a számára, hiszen együtt van a család és még enni is, lehet. Jó, ha figyelik a rajzait, beszélgetnek róluk, hiszen ezekben rejtett szorongásai bukkanhatnak elő.
Minden lelki eseményt mélyen él át, komolyan kell venni, meg kell vigasztalni, de közben észnél kell lenni. Okosan kell ót óvni, egészséges, kiegyensúlyozott arányban. A trükköknek, érzelmi zsarolásnak nem kell mindig bedőlni, hiszen a jó eszű, ravasz Rák gyerek ráérezhet az elesettség szerepének előnyeire. Nem tudja elviselni, ha valaki körülötte rossz hangulatban van, ezért hatni rá úgy lehet, hogy a szülő elmondja neki, hogy ha ezt teszed, elszomorítod a mamát. A szülő érzelmein átlát, és ha a felnőtt hazudik ez ügyben, hiteltelenné válik.
A Rák gyerek lelke törékeny üveggömb. A közöny, vagy egy ferde pillantás miatt is napokig szomorú lehet, maradandó megbántottság lehet belőle. A válás és a kényszerűségből együtt maradás is megviseli. Téves következtetése lehet, hogy ő a hibás. Szülő részéről fontos a bizalmi kapcsolat kialakítása, a sok beszélgetés. Kortársainál jobban kedveli a magányt. Érzelemi hullámoznak, a szülő dolga megtanítani arra, hogy ez természetes. Lelki egyensúlya úgy lesz meg, ha megérti, hogy egyikben sem ragadjon le véglegesen.
Malacka igazi Rák karakter. Tapintatos, félénk, sokszor megrémül. Megértő, erősen kötődik a családjához, érzékeny és érzelmes, tapintatos. A kis Rák gyermek kedvence lesz, Shrek mellett.

Dani aszcendense Skorpió, így a kép úgy lesz teljes, ha erről a jegyről is küldök egy rövid jellemzést.
Jelmondata: Egy életem egy halálom, méghozzá minden áron! Amiben nincs hit, szenvedély, semmit nem ér! Uralkodó bolygója a Plútó, a naprendszer legkülső bolygója, az elkülönülő, a távoli, a titokzatos. A fény határán kering, ahol a végtelen sötétség kezdődik. Amit üzen: végső határ, egyedüllét, titokzatosság. Eleme a víz (a forrongó víz a jégpáncél alatt).
A Skorpió gyerek egy igazi egyéniség. Már kicsi korától sugárzik a titokzatosságtól. Jellemzően mindig történést provokál, lehet, hogy csak a titokzatosságával. Főnix tulajdonsága van: a kudarcoktól még hevesebbé válik, és képes mindig újra talpra állni. Vonzódik az élet ismeretlen, sötét (misztikus) oldalához. Energiájával, vagy saját magát, vagy a környezetét alakítja át. Kicsi korában nagyon gyanakvó, de ragaszkodó, sok benne a szeretet. Aranyos, érdeklődő, ő a kis felderítő (nincs eldugott ajándék előtte). Ha megüti magát, az fáj, de a sírás mögött ott a kérdés és a vizsgálódás, mire jó a fájdalom? Használható-e valamire? Nem fél, szereti a veszélyt, sőt a fájdalmat is. A fájdalomból tanulni lehet, sőt erősíti a testet, lelket. A vérző sebbe simán belenyúl. Érzékeny, így hangulata gyakran változik. Eleme a víz, ott érzi jól magát. Makacs, amit akar, eléri. Sok dologgal egyedül próbálkozik, sokadszorra is megpróbálja. Figyeli, hogy reagálnak hangulatváltozásaira, pl. váratlan elutasítására. Tudja, mit akar és nem fél azt megszerezni.
Alaptermészete a zárkózottság. A többi gyerekkel is zárkózott, óvatos. Az énje egy különös világ, ahová senkinek sincs bejárása. A mások lelkében úgy olvas, mint egy nyitott könyvben. Kiismerhetetlen, ezzel zavarba ejtő. Ő a nagy pszichológus. Feladata megismerni a világot, és a többi embert. Tisztán érzi, látja mások gondolatait, érzéseit + empatikus, így tudja, kitől mit várhat, tehát nem érheti meglepetés. Őszinteség fontos, mert a felnőtt fogalmakat az ösztöneivel fogja kristálytisztán. Akit a szívébe zárt, azt szenvedélyesen szereti. Körülötte vagy rend van vagy káosz. Fontos a szeretet, elismerés. Ha valakit megkedvel, örökké a szívébe zárja. A társas élet nem kedvence, eljátszik akár egyedül is. Játék közben meg kell tudnia a titkot, a dolgok mélyén rejlő igazságot, a választ, ezért már játékait is rendszerint szétszedi. Szereti a bűvészes, detektíves, kincskereső játékokat. Jó választás a keleti sport számára, hiszen itt van misztika, szertartás, küzdelem a sötét erőkkel, vagy a vízi sportok. Az imádat egy sértő szóra átcsap nála forró haragba. A hazugságra rögtön ráérez. A családi dolgokat, problémákat el kell neki mondani nyíltan. Nem létező dolgoktól félhet. Az ünnepeket nem szereti, mivel akkor kötelezően kell szeretni, szeretetet vallani. Örömét gyakran nem mutatja ki. Az oviban nem lesz sok barátja (barátság számára szent és igényes).
Az örökre, kulcsszó nála. A bosszúálláshoz csak a megfelelő időre, pillanatra vár (várni évekig tud, ezért jobb, ha azonnal visszaüt). Egyszerűen szeretni nem tud, vagy rajong, vagy gyűlöl. Az egyedüli valóság számára a szenvedélyes viselkedés és érzelem. Nem képes az anyja nyakába ugrani és csókolgatni őt, csak távolról nézi, rajongástól izzó tekintettel. Az egyénisége karizmatikus, kitartása szenvedélyes. Erőszakos és diktatórikus is lehet. A végletek érdeklik, izgatják, töltik el lelkesedéssel. Az események váratlansága is felizgatja.
A szülő legyen kiszámítható, világos, egyértelmű. Fontos a mély lelki kontaktus kiépítése. Ha megvan a napi rutin, úgy érzi, hogy a szüleiben nem fog csalódni. A számára kirótt büntetés, legyen igazságos, egyértelmű, hűvös fejjel kirótt. Ezt megérti, elfogadja. Fontos a higgadt korlátozás, végtelen türelem, a bizalom és a szeretet.
Jelmondata: Fel egészen a csúcsig, megfontoltan, kitartó munkával! Rám lehet építeni!

Szaturnusz az aszcendensen – avagy a Bak jegy jellemzői gyermekkorban
Uralkodó bolygója a Szaturnusz. A tiltás, korlátozás, fegyelmezés, szabályozás mind Szaturnusz princípiumok (ezek a hatások betegségek idején mutatkoznak meg). A Bak gyerek ezekkel jól tud azonosulni. Eleme a föld.
Már kiskorában koraérett, komoly babának tűnik. Komoly, képes a folyamatos, nehéz munkára is. Erős a hatalomvágya. Megfontolt, csendes, törekvő, kitartó, rendkívül értelmes.
A gyerek általában túl sok áldozatot hoz, hogy elérje célját. Tiszteli a hagyományokat. Ösztönösen érzi, hogy minden alapja a szabályozottság, rendezettség. Muszáj neki a rendszeresség, megszokottság harmóniáját biztosítani. Fontos neki a napirend, a napi ritmus. Érdeklik a szabályok, elvárások, amikből igyekszik sokat betartani.
Türelmesen figyeli a felnőtteket, és viselkedésmintákat másol. Tekintete olyan, mintha mindent értene. A világot tanulmányozza.
A szülő dolga megtanítani a lazításra, a felhőtlen örömre. Negatív tulajdonsága a szabályok túlzott, mániákus tisztelete. Ez a lelkét kiszáríthatja.
A szülők felől nagyon sok érzelem, szeretet kell. A szülőtől tanulja meg, hogyan kell és lehet elvégezni a feladatokat.
Az átlagnál, vártnál csendesebb. A bevásárlást végig bömböli. Az alvásban is fontos a rendszer. A környezete is legyen egyszerű, rendezett. Mivel szüksége van a megszokott környezetre, az első évben csak otthon alszik szívesen.
Komoly, kíváncsi, higgadt. Megfigyel, feldolgoz, átgondol. Az elvárásoknak megfelelően kell cselekedni: ez izzik tudatában akkor is, ha erre senki nem tanította. Ha a szülők is hajtják, görcsös megfelelési kényszere lesz. Szobájában is szereti a rendet. Ruháira vigyáz. Az alkalomhoz illő öltözékre már ebben a korban is ügyel. A csendes, egyhelyben ülős játékok híve. A napirend összekuszálódása megrémíti. A vendégségben udvariasságból viselkedhet jól. A játszótéren is figyeli a szabályokat. Ha érti a szabályt, követi is. Bármilyet!
Szüleire büszke: nagyok, bölcsek, erősek. Szüleit tudatosan utánozza. Tanulja a felnőttek világát, szabályait, szokásait. Játéka: háztartásosdi, szerelősdi, építősdi, gyurma, agyag. Kedveli a hosszú, kitartást igénylő hegyi, barlangi túrákat. Szereti a könyveket. Zárkózott. Engedelmes, megbízható, jó gyerek. Fejlett a diplomáciai érzéke. Ambiciózus: kicsiként is rá lehet bízni felelősséggel járó feladatokat. A dicséret üzemanyag számára. A pénzt gyűjti, és óvatosan kezeli (zsebpénz). Az igazságtalanságot örökre megjegyzi. Az ünnepeknél vonalas, hagyománytisztelő. Érdekli a hagyományok lényege, mikéntje. A zajos gyermekzsúrt sem szereti. Minden a bevált rituálé szerint történjen, amit elvisz a saját családjába is. Oviban: az addig ismert, elfogadott rend felborul. Az új elvárásoknak is igyekszik megfelelni. Kevés barátja lesz, mivel a bizalmát nehéz kiérdemelni. Akit a szívébe zár, az örökre ott is marad. A szabályokat a társainak is próbálja elmagyarázni, és nagyon irritálja a szabály megszegése.

Végeredményben e 4 jegy keveréke Dani. Azt nem lehet megmondani, hogy az energiák milyen arányban működnek benne élete különböző szakaszában. Tudjuk, hogy egy kis ember életét nagyon sok minden meghatározza. Így: a szociális környezet, a családi körülmények és lehetőségek, a családban elfoglalt hely, a szülők hozzáállása, stb. Amit viszont tudunk, hogy lényének magja a Kos, a köpenye vagy jelmeze Skorpió, az érzelmei pedig a Rák alapján működnek. Mindezekbe keményen beleszól a Bak energia, hiszen éppen pontosan az aszcendensen csücsül, s mint egy APEH ellenőr utasít, kér számon, vagy csak sugall (láthatatlan törvényeivel) dolgokat. Ezek a hatások élete végéig elkísérik Danit miközben hol egyik, hol másik lesz erősebb a mindennapi működésében.
A többi jegy is ott van benne (mint mindenkiben), csak azokat tudatosan, az önismeret útját járva élheti meg szépen lassan haladva az útján. Ezeket az energiákat, működéseket élete elején már a családi ház, a gyökerek és az anya is megmutathatja, megismertetheti vele. Ezért kérted tőlem ezt az elemzést is.

Végső tanácsom tehát:
Ismerd meg! A gyengeségeit erősítsd, az erősségeit használd ki, a hiányosságait pedig korrigáld! Így lesz boldog, egészséges lelkű felnőtt.

Anya neve alapján
Nem ismerlek, de neved alapján nagyon kedves, szeretettel teli, gondoskodó, érző lény vagy. Bizonyára a kisfiadnak a legjobbat szeretnéd – és ezt a neved is abszolút mutatja! Mindkét keresztnévben (név és becenév) benne van a 11 – es mesterszám, ami felelősséget is jelent egyben. Ezt is bizonyára érzékeled, hiszen ezért is vezethetett a sors hozzám. A számaid alapján jó, ha van társad, de mindig ott lesz benned a különlegesség érzése, az álmodásra (álmodozásra) való hajlam, és a tökéletességre való törekvés. A becenév már kicsit szabadabban enged, kicsit anyagiasabb is, mint a keresztneved. A keresztnév maga akár egy jó szellemi vezetőt is takarhat, aki utat mutat mások számára ebben a világban. Mindkét névben ott a segítői én mellett a bizonytalanság is, az időnkénti elveszettség érzése, amit szintén önismereti munkával tudsz fejleszteni, hogy te is kibonthasd, amire születtél!

 

Ilyen írásbeli elemzést már nem vállalok. Ha viszont érdekel az elemzés, keress elérhetőségeimen és beszélgetünk gyermekedről.