• „Amint lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van.”

    "A Földről az égbe emelkedik, aztán ismét a Földre leszáll, a felső és az alsó erőket magába szívja. Az uralmat az egész világ fölött így nyered el.”

    Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kos
A nap a Kos jegyben
27 fok
Szűz
Hold a Szűz jegyben
10 fok
Dagadó hold (Gibbous)
Dagadó hold (Gibbous)
10 napos
Asztro Blog Számok és a misztikum

numer8Racionális énem először asztrológusként találkozott a szimbólikus – analógikus gondolkodással. Ma már életem része, hogy figyelem az álmaimat, és a különféle jeleket, jelzéseket magam körül, a szűkebb és tágabb környezetemben egyaránt. Ma már tudom azt is, hogy a számok ugyanolyan szimbólumok, mint az asztrológiában a bolygók. Minden egyes szám egy külön, sajátos világ, egyedi jelentéssel, tartalommal, és üzenettel. Olyan titkokkal és misztikummal tele, amire érdemes figyelni az életünkben akkor, amikor például gyermekünk nevén gondolkodunk, vagy becenéven szólítjuk. Egy név ugyanis éppen annyira meghatározó, szinte karmikus jelentőségű, mint egy születési dátum.

A numerológia (vagy számmisztika) által közelebb kerülhetsz önmagadhoz, mozgatórugóidhoz, és ugyanakkor azt is megértheted mások miért pont olyanok, amilyenek. A számok egyszerűen, nyíltan megmutatják mi az életfeladatod, milyen területen kell tevékenykedned. Az életciklusok segítségével kiszámítható, hogy adott évben mire jó, ha figyelsz, mi a feladatod, mit hozhat egy év, vagy mit várhatsz a következőtől. De ha esetleg cégalapításon, vagy egyesület létrehozásán fáradozol, a pontos időzítés mellett a név energiái is segítségedre lehetnek abban, hogy terveid minél sikeresebben valósuljanak meg.

A számolásokhoz szükség van a 2500 éves Pithagorasz féle táblázatra, ahol minden betűhöz egy szám van párosítva.

1          2          3          4           5          6          7          8          9numer3

A          B          C          D        E          F          G         H          I

J           K          L          M        N          O         P          Q         R

S          T          U          V         W         X          Y          Z

 

De hogyan is működik ez a rendszer? Miből, mit számolunk, és szükséges-e bonyolult számításokat végeznünk, ahhoz, hogy megtudjunk bizonyos dolgokat magunkról, vagy valakiről, valamiről? Mit mondanak a számok? Hogyan használhatod Püthagorasz örökségét a saját életedben? Lássuk!

1. A születésnap száma

A születésnapunk egy számjegyre egyszerűsített értéke megmutatja, milyen életre számíthatunk életünk felnőtt éveiben, aktív (vagyis dolgos - munkás) életszakaszunkban. Pl. ha valaki 15-én született, akkor a születésnapi száma a 1+5=6 lesz. Léteznek viszont meszterszámok, amiket önmagukban is vizsgálunk, ilyenek a 11 és a 22. 

2. A születési hónap száma

A születési hónap egy számjegyre egyszerűsített értéke a gyermekkorról mesél. Milyen körülmények között nőttél fel, milyen értékek voltak fontosak számodra, milyen lenyomata maradt ennek a korszaknak a későbbiekben. Az anyához, apához való viszonyulás, a róluk továbbvitt lenyomatok jelződnek. 

3. A születésnap számainak összértéke

A születésnap számainak egy számjegyre való egyszerűsített értéke adja az úgynevezett sorsmissziós számot. Már a nevében is benne van, hogy a sorsod, az utad mutatja, a küldetésed, amire születtél. Végül is az erre az életre kapott, vállalt missziódat. Minden utad erre visz, nem tudod elkerülni, az energia kísér, kísért. Ehhez össze kell adni a születési időpontunk összes számát. Pl, ha valaki 1989.04.13-án született, akkor a sorsmisszós száma (1+9+8+9+4+1+3=35=3+5=) 8 lesz. 

4. A név betűinek száma

A neved, beceneved, születési neved mind külön-külön energia, rezgés, más – más üzenet, és más amit magával hoz. Egy névváltoztatással akár gyökeresen fel is fordulhat az életed. Gyermeked neve pedig egy életre meghatározza, hogyan tudja kibontakoztatni, megvalósítani a születésnappal kapott küldetését, misszióját.

  • magánhangzók betűinek egy számjegyre egyszerűsített értéke – megmutatja milyen vagy belül, milyen titkos vágyaid vannak, mi hajt előre
  • mássalhangzók betűinek egy számjegyre egyszerűsített értéke – megmutatja, hogyan szeretnél megmutatkozni a világban, mit mutatsz, mit láthat a világ belőled
  • az összes betű egy számjegyre egyszerűsített értéke – az úgynevezett össznévszám pedig megmutatja hogyan lát a külvilág téged, hogyan mutatkozol meg a világban, milyen a testalkatod, habitusod

Ahhoz, hogy ezekből valamit meg is tudj, a fentieken kívül szükség van még némi analógiai ismeretre is. Mivel minden számhoz egy-egy bolygót kapcsolhatunk, így nem is olyan nehéz jellemezni, leírni a számokat.

1 - es szám a Nappal (Oroszlán jegy) analóg

2 – es szám a Holddal (Rák jegy) analógnumer9

3 – as szám a Merkúrral (Ikrek) analóg

4 – es szám a Földdel analóg

5 – ös szám a Jupiterrel (Nyilas) analóg

6 – os szám a Vénusszal (Mérleg) analóg

7 – es szám a Szaturnusszal (Bak) analóg

8 –as szám a Mars (Kos) analóg

9 –es szám a Neptunnal (Halak) analóg

3 + 9 = 12 = Uránusszal (Vízöntő) analóg

8 + 9 = 17 = Plútóval (Skorpió) analóg

És most indulhat a számolás!

Ha bizonytalan vagy, vagy részletes elemzést szeretnél, keresd fel Kis Zoltán Zéro numerológus honlapját, ahol a számmisztikai kalkulátor segítségével pillanatok alatt választ kaphatsz kérdéseidre. De, ha ez sem lenne elég, jelentkezz on-line numerológiai előadása valamelyikére, vagy tanfolyamára, ahol pár hónap alatt a számok mesterévé válhatsz te magad is!


Tünde